Gå til indhold
Stærke trafiktal for Norwegian i februar

Pressemeddelelse -

Stærke trafiktal for Norwegian i februar

Norwegian havde 1,2 millioner passagerer og en belægningsgrad på 84 procent i februar. Selskabet mødte høj efterspørgsel i vinterferien og forbereder sig nu på at øge kapaciteten i overgangen fra vinter- til sommerruteprogram.

I februar havde Norwegian 1,2 millioner passagerer, hvilket er en øgning på 83 procent i forhold til sidste år. Belægningsgraden var på 84 procent. Nordiske rejsende benyttede sig af vinterferien for at flyve til varmere himmelstrøg langs Middelhavet og populære skidestinationer i Alperne. Mange rejsende brugte også vinterferien på at bestille fremtidige flyrejser i påsken, de lange weekender i foråret og til sommer.

- Vi er tilfredse med trafiktallene for denne måned, ikke mindst med belægningsgraden på 84 procent. Det viser, at Norwegian er attraktiv for rejsende gennem hele året - også i løbet af de roligere vintermåneder. En høj belægningsgrad gør også, at vores flyvninger bliver mere brændstofeffektive, hvilket vi er optaget af fra et bæredygtighedsperspektiv, siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

Norwegian havde 1.173.408 passagerer i februar, 83 procent mere end februar 2022. Kapaciteten (ASK) var 1826 millioner sædekilometer, mens den faktiske passagertrafik (RPK) var 1530 millioner sædekilometer. I februar havde Norwegian i gennemsnit 64 fly i drift, og 99,4 procent af de opsatte flyvninger blev gennemført. Punktligheden, der er et mål for andelen af afgange, der sker inden for 15 minutter af planlagt tid, var i februar på 85,4 procent.

Øger kapaciteten henimod sommersæsonen

- Vi glæder os til og er godt forberedt på sommersæsonen. Vores sommerruter starter i slutningen af marts, og vi bruger tiden nu til at klargøre flere nye fly og ønske nye kolleger velkommen ombord. Med det svarer vi på den stærke efterspørgsel, som vi nu ser i vores bookingtal. Udover at vi er et vellidt flyselskab blandt fritidsrejsende, kan vi mærke fortsat, solid efterspørgsel fra forretningssegmentet. Vi anser det for at være en bekræftelse på, at vi har et attraktivt tilbud til både nordiske forretnings- og fritidsrejsende, siger Karlsen.

Leverancerne af nye, brændstofeffektive fly, ansættelse af nye kolleger og insourcing af kundevendte roller på Oslo Lufthavn Gardermoen er blandt de tiltag, som Norwegian nu iværksætter for at kunne møde kunderne med attraktive tilbud i månederne, der kommer.

Emner

Kategorier


Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser. Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart. I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050. Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian er et af Nordens største flyselskaber og et af Europas førende lavprisselskaber med omkring 4500 ansatte. Selskabet tilbyder et omfattende rutenetværk mellem de nordiske lande og destinationer i Europa.

Siden opstarten i 2002 har mere end 300 millioner passagerer fløjet med Norwegian. Norwegians ambition har altid været at tilbyde flybilletter til gode priser og sikre passagerer mere valgfrihed på rejsen.

Norwegian er en drivkraft bag bæredygtige løsninger og grøn omstilling i luftfarten. Selskabet har som mål at reducere sit CO2-udslip med 45 procent inden 2030. Derfor fornyer Norwegian flyflåden, fremmer bæredygtigt flybrændstof, reducerer og genvinder affald og bruger vejr- og vinddata for mere effektive flyvninger, som sparer brændstof. Norwegian ønsker at være det mest bæredygtige valg for passagererne.

Norwegian