Gå til indhold
Stærk passagervækst og øget belægning i første kvartal

Pressemeddelelse -

Stærk passagervækst og øget belægning i første kvartal

Norwegian fremlægger i dag et kvartalsresultat før skat på -813 millioner norske kroner. I et sæsonmæssigt svagt kvartal er passagervæksten stærk og sæderne fyldes. Kvartalsresultatet er påvirket af ekstraomkostninger til indleje i forbindelse med langdistanceoperationen samt en svag norsk krone.

I første kvartal omsatte Norwegian for 3,55 milliarder norske kroner, en stigning på 22 procent fra tilsvarende kvartal året før. 4,9 millioner passagerer fløj med selskabet, hvilket udgjorde en vækst på 24 procent. Trafikvæksten (RPK) var på hele 50 procent, hvilket også hænger sammen med, at hver Norwegian-passager nu flyver markant længere, end de gjorde for et år siden.

Tallene viser også en kraftig produktionsvækst med en stigning på 48 procent (ASK). Belægningen var 77 procent i første kvartal, op et procentpoint sammenlignet med samme kvartal året før. Justeret i forhold til ekstraomkostninger og svag valuta i første kvartal blev omkostningerne (CASK) reduceret med ni procent.

Ekstraomkostninger knyttet til langdistanceoperationen udgjorde 78 millioner norske kroner. Dette omfatter indlejeomkostninger, ekstra brændstof samt omkostninger til hotel, mad og drikke til forsinkede passagerer, som er blevet berørt af alle de tekniske og operationelle problemer i langdistanceoperationen.

I første kvartal har Norwegian indfaset fem nye Boeing 737-800 og en Boeing 787-8 Dreamliner. Norwegian har i dag offentliggjort, at Dreamliner-ordren udvides med tre Boeing Dreamliner 787-9. Inklusiv Dreamlineren, som blev leveret i forrige uge, har Norwegian fem langdistancefly i drift og 12 i bestilling. Se egen pressemeddelelse vedlagt.

”Første kvartal er sæsonmæssig svagt, og denne gang er tallene også påvirket af den svage norske krone mod dollar og euro samtidig med, at indleje af fly påvirker kvartalsresultatet negativt. På den positive side er passagervæksten stærk, og belægningen øger til trods for kraftig produktionsvækst. At der er stærk konkurrence, specielt i Norge, afspejler sig i priserne, men denne konkurrence bliver Norwegian stadig bedre rustet til at møde,” siger administrerende direktør Bjørn Kjos.


Se kvartalsrapport for flere tal og detaljer.

Kontaktpersoner:
Finansdirektør Frode Foss, tlf. +47 91 63 16 45
Kommunikationsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. +47 97 55 43 44

Emner

Kategorier


Norwegian
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og det tredjestørste lavprisselskab i Europa. I dag opererer Norwegian 416 ruter til 126 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand og USA. Norwegian fløj over 20 millioner passagerer i 2013. Selskabet er børsnoteret (2003) og har omkring 3500 ansatte. Norwegian har 93 fly i flåden med en gennemsnitsalder på 4,8 år (per marts 2013). Norwegian indfaser løbende nye, mere miljøvenlige fly og har en af de mest moderne flyflåder i Europa. I juni 2013 blev Norwegian kåret til Europas bedste lavprisselskab af anerkendte SkyTrax Airline Awards. Det er flypassagererne selv, der bedømmer over 200 flyselskaber over hele verden i det, der er betegnet som den mest prestigefyldte prisuddeling i flybranchen. For mere information besøg www.norwegian.com  

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Kontakt

Sara Westphal Emborg Neergaard

Sara Westphal Emborg Neergaard

Pressekontakt Director of Communications and Public Affairs Denmark +4522228577
Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Relateret materiale

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian