Gå til indhold
Norwegian øger på både belægning og regularitet i november

Pressemeddelelse -

Norwegian øger på både belægning og regularitet i november

Norwegian havde 1,3 millioner passagerer og en belægningsprocent på 82,3 procent i november og oplever fortsat stor efterspørgsel på flyvninger. Regulariteten var rekordhøj, og 99,9 procent af alle planlagte flyvninger blev gennemført.

Norwegian havde 1.348.111 passagerer i november, to procent færre end i samme måned sidste år. Dette skal ses i lyset af en betydelig reduktion i kapaciteten i lavsæsonen. Kapaciteten (ASK) var på 2,004 millioner sædekilometer, mens den faktiske passagertrafik (RPK) var på 1,650 millioner sædekilometer. I november havde Norwegian i gennemsnit 66 fly i drift, og 99,9 procent af de planlagte flyvninger blev gennemført. Punktligheden, målt på andelen af afgange, som kommer afsted inden for 15 minutter efter planlagt tid, var fortsat høj i november med 86,8 procent.


"Jeg er meget tilfreds med trafiktallene i november, som sæsonmæssigt er en af årets svageste måneder. Vi har justeret kapaciteten betydeligt for at imødekomme variationer i efterspørgslen i løbet af vinteren. Vi er især tilfredse med den høje belægningsprocent på 82,3 procent, som er tre procentpoint højere end i november sidste år. Desuden ligger vi i toppen, når det gælder regularitet, og i november gennemførte vi næsten alle de omkring 10.000 flyvninger, som vi havde planlagt denne måned," siger Geir Karlsen, administrerende direktør i Norwegian.


Fortsat stor efterspørgsel og et velmodtaget sommerruteprogram
Norwegian lancerede for nylig sit sommerprogram for 2024, som omfatter hele 40 ruter til nye destinationer – heraf 17 fra danske lufthavne. Ligesom den seneste salgskampagne, er sommerprogrammet blevet taget rigtig godt imod af de rejsende i Norden.

"I Norwegian oplever vi fortsat en stor efterspørgsel på flyrejser, og mange af vores kunder benyttede sig af vores seneste salgskampagne til at booke deres næste rejse. De sommerruter, vi lancerede for nylig, er blevet taget godt imod, og vi kan se, at de rejsende er begyndt at planlægge deres flyrejser for 2024 tidligere end sidste år," siger Karlsen.

Mens jul og nytår som forventet bliver en travl periode med mange rejsende, så er Norwegian godt forberedt på den mere stille vintersæson, der følger efter. Ud over kapacitetstilpasningen er flyselskabet godt sikret mod ændringer i brændstofpriser og ligger på et attraktivt prisniveau.

Emner

Kategorier


Norwegian

Norwegian er et af Nordens største flyselskaber og et af Europas førende lavprisselskaber med omkring 4500 ansatte. Selskabet tilbyder et omfattende rutenetværk mellem de nordiske lande og destinationer i Europa.

Siden opstarten i 2002 har mere end 300 millioner passagerer fløjet med Norwegian. Norwegians ambition har altid været at tilbyde flybilletter til gode priser og sikre passagerer mere valgfrihed på rejsen.

Norwegian er en drivkraft bag bæredygtige løsninger og grøn omstilling i luftfarten. Selskabet har som mål at reducere sit CO2-udslip med 45 procent inden 2030. Derfor fornyer Norwegian flyflåden, fremmer bæredygtigt flybrændstof, reducerer og genvinder affald og bruger vejr- og vinddata for mere effektive flyvninger, som sparer brændstof. Norwegian ønsker at være det mest bæredygtige valg for passagererne.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, TikTok, LinkedIn og YouTube.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian