Gå til indhold
Norwegians andet kvartal viser positive effekter efter rekonstruktionen og øget efterspørgsel på flyrejser

Pressemeddelelse -

Norwegians andet kvartal viser positive effekter efter rekonstruktionen og øget efterspørgsel på flyrejser

Norwegian har i dag fremlagt de finansielle resultater for andet kvartal og første halvår i 2021. Selskabets resultater er fortsat påvirkede af pandemien og rejserestriktioner i alle markeder. Norwegian er dog godt positioneret til fremtidig vækst og til at imødekomme øget efterspørgsel fra kunderne efter at have gennemført en vellykket rekonstruktion med en efterfølgende kapitalindhentning på seks milliarder norske kroner (NOK).

- Den finansielle rapport for første halvår og resultaterne for andet kvartal viser en tydelig forbedring af selskabets finansielle situation, lavere driftsomkostningerne, en vellykket rekonstruktion og en gradvis optrapning af driften som svar på den øgede efterspørgsel, siger koncernchef i Norwegian, Geir Karlsen.

Resultatet før skat (EBT) var på NOK 1,59 milliarder i første halvdel af 2021, sammenlignet med et tab på NOK 4,792 milliarder i samme periode i 2020. I første halvdel af 2021 var kapaciteten (ASK) reduceret med 94 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Den totale indtjening i første halvdel af 2021 var på NOK 591 millioner, sammenlignet med NOK 7,138 milliarder sidste år, en nedgang på 92 procent. 

Enhedsindtægterne steg med 22 procent som følge af en stigning i billetindtægter per passagerkilomenter på 93 procent og en reduktion af belægningsgraden på 28,8 procentpoint. Den gennemsnitlige rutelængde er reduceret med 62 procent. Ved udgangen af første halvår af 2021 bestod selskabets flåde af 51 fly. På grund af rejserestriktioner og lav efterspørgsel var op imod 32 af flyene i drift. 

I andet kvartal 2021 afsluttede Norwegian en vellykket rekonstruktionsproces, der førte til, at selskabets egenkapital forøgedes til NOK 10,7 milliarder.

Norwegians mål er at være det bedste lavprisselskab i det nordiske marked ved at tilbyde pålidelige tjenester til rimelige priser i et europæiske rutenetværk, der består af mere end 250 ruter. Selskabet ønsker at gøre det enklere og nemmere at rejse. Takket være app’en Norwegian Travel Assistant og selskabets prisvindende loyalitetsprogram Norwegian Reward med mere end fire millioner medlemmer kan passagerer let få et godt overblik over alle detaljer ved den planlagte rejse. Om bord på selskabets fly leverer Norwegian gode rejseoplevelser, blandt andet ved at tilbyde gratis WiFi til alle passagerer.

- Resultaterne er stadig påvirket af de internationale rejserestriktioner. Samtidig har Norwegian nu en mere solid finansiel position, og vi kan målrettet planlægge mod fremtiden med fornyet gåpåmod. Billetbestillingerne stiger fortsat i takt med lempelser i rejserestriktionerne og flere vaccinerede mennesker. Vi forventer, at den udvikling fortsætter i resten af 2021 og 2022, siger Geir Karlsen.

Kontanter og likvide midler var på NOK 7,475 milliarder kroner ved udgangen af første halvdel af 2021, en stigning på NOK 4,808 milliarder sammenlignet med udgangen af 2020. Norwegian har nu en finansielt rekonstrueret balance på nærmest nul i netto rentebærende gæld, en stærk kontantbeholdning og en justeret størrelse på virksomheden.

For yderligere information, se venligst vedlagte PDF.

Emner

Kategorier


Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser. Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart. I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050. Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakt

Sara Westphal Emborg Neergaard

Sara Westphal Emborg Neergaard

Pressekontakt Director of Communications and Public Affairs Denmark +4522228577
Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian