Gå til indhold
Norwegian valgt som flyselskab for det offentlige

Pressemeddelelse -

Norwegian valgt som flyselskab for det offentlige

Statens og Kommunernes Indkøbscentral (SKI) har valgt Norwegian som prioriteret samarbejdspartner. Flyselskabet fortsætter dermed som leverandør, når offentligt ansatte skal flyve i forbindelse med arbejde. - Et stort klap på skulderen, lyder det fra Norwegian.

SKI har netop offentliggjort sin beslutning om at forlænge sit samarbejde med Norwegian, og således er flyselskabet stadig et af de foretrukne på mange af de offentligt ansattes vigtigste rejsemål. Norwegian er glade for igen at modtage det kvalitetsstempel, som en aftale med SKI er.

”Vi er meget tilfredse med, at SKI har valgt os som foretrukken leverandør af flyrejser til det offentlige endnu engang. Vi har fløjet mange tilfredse passagerer på vores ruter og er glade for at kunne byde vores nye kunder velkommen ombord på vores topmoderne fly,” siger Frank Nordbjerg Olesen, der er salgschef for Norwegian i Danmark.

Det er tredje gang, at Statens og Kommunernes Indkøbscentral vælger Norwegian som leverandør af flyrejser til det offentlige, og dermed er samarbejdet mere end otte år gammelt. Norwegian er blevet valgt som leverandør på alle de ruter, flyselskabet har budt ind på.

”Vi ser valget som en anerkendelse af vores gode priser, service af høj kvalitet og direkte ruter. Samtidig har vi en af verdens yngste flyflåder, hvilket betyder, at vi er i stand til at flyve betydeligt mere klimavenligt end mange af vores konkurrenter,” siger Frank Nordbjerg Olesen.

Norwegians flyflåde på kun 3,7 år i snit gør flyselskabet mere brændstoføkonomisk og dermed også mere klimavenligt end gennemsnittet. For nylig blev Norwegian kåret til det mest brændstoføkonomiske flyselskab på transatlantiske ruter af det internationale miljøinstitut International Council on Clean Transportation (ICCT) for andet år i træk.

Aftalen mellem Norwegian og SKI er nu i såkaldt ”standstill” til og med den 25. januar 2019, hvorefter kontrakten formelt forventes underskrevet.

Den endelige aftale forventes at træde i kraft den 1. marts 2019, og der er tale om en 2-årig aftale med to gange et års optioner.

Pressekontakt
:
Kommunikationschef i Norwegian Andreas Hjørnholm
Telefon 6191 1116
E-mail: andreas.hjoernholm@norwegian.com

Emner


Norwegian
Norwegian er verdens femtestørste lavprisflyselskab, og i 2017 transporterede selskabet over 33 mio. passagerer. Flyselskabet tilbyder mere end 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Singapore, Argentina, Caribien, USA og Sydamerika. Norwegian har en flyflåde på 150 fly, der i gennemsnit er 3,7 år gamle, hvilket gør flyflåden til en af verdens yngste og grønneste. Norwegian er blevet kåret til Most Fuel-Efficient Airline on Transatlantic Routes af International Council on Clean Transportation (ICCT). Norwegian er blevet kåret som World's Best Low-Cost Long-Haul Airline af det anerkendte SkyTrax World Airline Awards de seneste tre år og for femte år i træk som Europe's Best Low-Cost Airline. Norwegian har omkring 9.500 medarbejdere.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.


Kontakt

Sara Westphal Emborg Neergaard

Sara Westphal Emborg Neergaard

Pressekontakt Director of Communications and Public Affairs Denmark +4522228577
Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian