Open skies
Få vores nyheder på mail

Ny rapport udnævner Norwegian til det grønneste flyselskab over Atlanten

Pressemeddelelse   •   Sep 12, 2018 10:55 CEST

Udklip fra ICCT's rapport, der viser flyselskabernes passagerkilometer pr. brændstofforbrug på transatlantiske ruter. Hele rapporten er vedlagt.

Det internationale miljøinstitut The International Council on CleanTransportation (ICCT) har for anden gang udnævnt Norwegian til verdens mest brændstofeffektive flyselskab på de transatlantiske ruter. Det fremgår af en ny rapport, som er offentliggjort i dag.

ICCT har analyseret brændstofforbruget hos de 20 største flyselskaber, der flyver mellem Europa og USA. Resultatet viser, at Norwegian har et brændstofforbrug på 44 passagerkilometer pr. liter, hvilket er 33 procent mere effektivt end branchegennemsnittet.

- Det vigtigste, et flyselskab kan bidrage med for at reducere klimabelastningen, er at investere i nye fly. Nye fly er win-win for miljøet, passagerernes komfort om bord og billetpriserne, og det giver til lavere omkostninger for flyselskabet. Anerkendelsen fra ICCT er vigtig for os, fordi det bekræfter os i, at investering i markedets nyeste fly er det vigtigste miljøtiltag i luftfart, siger Bjørn Kjos, koncernchef i Norwegian

Norwegian har en af verdens yngste og mest moderne flyflåder med en gennemsnitsalder på 3,7 år. Takket være den unge flåde har selskabet været i stand til at reducere udledningen pr. passager med 30 procent siden 2008.

- De senere år har der været en fremvækst af lavprisselskaber med unge flyflåder på de transatlantiske ruter, og Norwegian er fortsat det mest brændstofeffektive flyselskab, siger Brandon Graver, der er ansvarlig for ICCT-studiet.

ICCT har gennemført analysen to gange, i 2014 og nu for 2017. Begge gange blev Norwegian udnævnt til at være verdens mest brændstofeffektive flyselskab over Atlanten.


Om International Council on Clean Transportation
ICCT er en miljøorganisation, som bedriver videnskabelige analyser og undersøgelser af miljøpåvirkningen i forskellige brancher. Det var ICCT, der i 2015 stod bag den undersøgelse, der førte til Volkswagens udledningsskandale.

Hele ICCT’s analyse er vedlagt.

Medie-kontakt
Kommunikationschef Andreas Hjørnholm
Tlf. +45 61911116
E-mail: andreas.hjoernholm@norwegian.com

Norwegian
Norwegian er verdens femtestørste lavprisflyselskab, og i 2017 transporterede selskabet over 33 mio. passagerer. Flyselskabet tilbyder mere end 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Singapore, Argentina, Caribien, USA og Sydamerika. Norwegian har en flyflåde på 150 fly, der i gennemsnit er 3,7 år gamle, hvilket gør flyflåden til en af verdens yngste og grønneste. Norwegian er blevet kåret til Most Fuel-Efficient Airline on Transatlantic Routes af International Council on Clean Transportation (ICCT). Norwegian er blevet kåret som World's Best Low-Cost Long-Haul Airline af det anerkendte SkyTrax World Airline Awards de seneste tre år og for femte år i træk som Europe's Best Low-Cost Airline. Norwegian har omkring 9.500 medarbejdere.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.