Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian styrker positionen i New York - slår flygiganter i antal passagerer

Pressemeddelelse   •   Feb 21, 2019 12:53 CET

En af Norwegians 787 Dreamlinere - den mest brændstofeffektive måde at flyve over Atlanterhavet på.

Norwegian er nu det største europæiske flyselskab i New York-området med mere end to millioner passagerer i 2018. Ingen selskaber udenfor USA og Canada flyver flere passagerer end Norwegian til det vigtige marked på den amerikanske østkyst.

En rapport fra Port Authority i New York og New Jersey viser, at 2.004.896 passagerer fløj med Norwegian til og fra New York-området i 2018, hvilket er flere end noget ikke-nordamerikansk flyselskab. Det sker mindre end seks år efter, at Norwegian fløj sin første tur over Atlanterhavet - fra Oslo til New York den 30. maj 2013. Dermed slår Norwegian nu internationale flygiganter som Lufthansa, British Airways og Emirates i New York. Efter Norwegian på listen kommer British Airways og Emirates.

- At være så tung en aktør i et marked, hvor konkurrencen er så hård, er en stor anerkendelse af vores produkt, og viser, at kunder på begge side af Atlanten sætter pris på vores gode service, rimelige priser og branchens mest moderne fly, siger koncernchef i Norwegian, Bjørn Kjos.

Den nye anerkendelse kommer to måneder efter, at Norwegian 28. december 2018 meldte at have rundet en halv million rejsende mellem New York JFK og Københavns Lufthavn.

Lufthavne som regnes som en del af New York-området er John F. Kennedy Airport, Newark Liberty International, LaGuardia og Stewart International.

I 2018 blev Norwegian kåret til det mest brændstoføkonomiske flyselskab på transatlantiske ruter af det uafhængige miljøinstitut International Council on Clean Transportation (ICCT) med 30 procent lavere CO2-udledninger per passager end gennemsnittet af de øvrige flyselskaber. Norwegian tilbyder i dag 55 ruter mellem USA og Europa. I sidste uge lancerede selskabet to nye direkte ruter mellem New York og Athen, samt Chicago og Barcelona.

Kontakt for medier
Kommunikationschef Andreas Hjørnholm
E-mail: andreas.hjoernholm@norwegian.com

Norwegian

Norwegian er det femtestørste lavprisselskab i verden med over 37 millioner rejsende i 2018. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Singapore, Caribien, USA og Sydamerika. Norwegian har en flyflåde på omkring 160 fly med en gennemsnitsalder på 3,8 år og er blandt de mest moderne og miljøvenlige flyselskaber i verden. Norwegian er blevet kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016, 2017 og 2018 er Norwegian blevet kåret til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter, ifølge de passagerer der har stemt til anerkendte SkyTrax World Airline Awards. For sjette år i træk er Norwegian også blevet kåret til Europas beste lavprisselskab af SkyTrax. Norwegian har cirka 11.000 dedikerede medarbejdere.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.