Gå til indhold
Norwegian og Virgin Atlantic i Dreamliner-samarbejde

Pressemeddelelse -

Norwegian og Virgin Atlantic i Dreamliner-samarbejde

Norwegian starter nu et helt nyt samarbejde med det britiske flyselskab Virgin Atlantic. Mens Norwegian får adgang til Virgins mangeårige kompetencer inden for langdistanceflyvninger, får Virgins piloter mulighed for at træne om bord på Norwegians splinternye 787-8 Dreamliner. Norwegians første Dreamliner planlægges leveret i slutningen af juni.

Norwegians langdistanceselskab Norwegian Long Haul AS har signeret en Memorandum of Understanding (MoU) med Virgin Atlantic. Virgin Atlantic opererer langdistanceflyvninger mellem London og USA, Caribien, Afrika, Asien og Australien og har sit hovedkvarter i London. Virgin ejes af forretningsmanden Richard Branson. Samarbejdet med Virgin Atlantic gør, at Norwegians langdistancepiloter kan benytte sig af flyselskabets omfattende kompetencer inden for langdistanceflyvninger. Norwegian vil eksempelvis få adgang til Virgin Atlantics træningsmateriale.

Pilottræning om bord på Norwegians Dreamliner
Samtidig vil Virgin Atlantics instruktører gennemføre sidste del af pilottræningen om bord på Norwegians Dreamliner. Virgin Atlantics mest erfarne instruktører vil fortsætte med at flyve på Norwegians fly frem til selskabet får sin første 787 Dreamliner i september 2014; godt et år efter, at Norwegian får sin første Dreamliner.

”At introducere en ny flytype er en meget omfattende proces. Derfor er det vigtigt, at vi lærer af hinanden,” siger flyvechef i Norwegian Long Haul, Torstein Hoås.

Store fordele for begge parter
”Virgin Atlantic er et meget solidt flyselskab med næsten 30 års erfaring med transatlantiske flyvninger. Det er meget gunstigt for os med sådan et samarbejde. Samtidig ser vi frem til at hjælpe Virgin Atlantic med at introducere Dreamlineren i sin flåde. Aftalen vil give store fordele for begge parter,” fortsætter han.

Virgin Atlantic bliver lanceringskunde i Europa for Boeings 787-9 Dreamliner, som er en lidt større model af 787-8 Dreamliner. I aftalen som for nylig blev underskrevet, opgiver Virgin Atlantic også, at Norwegians piloter vil få oplæring om bord på deres fremtidige Dreamliner-maskiner.

”Virgin Atlantic er glade for at bekendtgøre samarbejdet med Norwegian. Vores samlede erfaringer vil blive effektivt udnyttet for at sikre en tryg og god introduktion af Boeings 787-fly i vores flåde. Vi har meget til fælles med Norwegian, i forhold til høje kvalitetskrav til oplæring, som har gjort dette samarbejde muligt,” siger kaptajn Dave Kistruck, GM of Flight Operations for Virgin Atlantic.

Kontakter:
Norwegians pressetelefon: + 47 815 11 816
Flyvechef i Norwegian Long Haul, Torstein Hoås, Tlf. + 47 90 09 34 65  

Emner


Norwegian
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og det tredjestørste lavprisselskab i Europa med 331 ruter til 120 destinationer i Europa, Nordafrika og Mellemøsten. I maj 2013 starter selskabet også langdistanceflyvninger til USA og Asien. Norwegian fragtede næsten 17,7 millioner passagerer i 2012. Selskabet er børsnoteret (2003) og har omtrendt 3000 ansatte. Norwegian har 74 fly i flåden med en gennemsnitsalder på 4,6 år (per marts 2013). Norwegian indfaser løbende nye, mere miljøvenlige fly og har en af de mest moderne flåder i Europa. For mere information besøg www.norwegian.com   

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.



Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian