Gå til indhold
Norwegian med over to millioner passagerer i september

Pressemeddelelse -

Norwegian med over to millioner passagerer i september

Norwegian havde over to millioner passagerer i september. Regulariteten var særlig høj på 99,7 procent, hvilket er det højeste siden pandemien.

”September blev endnu en god måned for Norwegian. Vi havde over to millioner passagerer, og den operationelle drift ligger i den europæiske top. Regulariteten er den stærkeste i 18 måneder, og vi gennemfører knap 100 procent af alle planlagte flyvninger samtidig med, at punktligheden forbedrer sig. Solid og effektiv drift skaber forudsigelighed for alle kunder, som vælger at flyve med os,” siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

Norwegian havde 2.030.052 passagerer i september, hvilket er otte procent mere end samme måned sidste år. Kapaciteten (ASK) var 3.208 millioner sædekilometer, mens faktisk passagertrafik (RPK) var 2.696 millioner sædekilometer. I september havde Norwegian i gennemsnit 80 fly i drift, og 99,7 procent af de opsatte flyvninger blev gennemført. Bemandingsudfordringerne på London Gatwick og nationale strejker i Italien er årsag til størstedelen af de flyvninger, som ikke kunne gennemføres som planlagt. Punktligheden, målt som andel af afgange inden for 15 minutter efter ordinær tid, var 84,6 procent i september.

”Vi står ved indgangen til vinterprogrammet og omstiller driften for at tilpasse os kundernes rejsemønstre i en periode, som normalt har lavere trafik. En tydelig trend er, at destinationer i Sydeuropa fortsætter med at være efterspurgte med gode bookingtal. Samtidig er storbyferier i østeuropæiske lande blevet mere populære dette efterår,” siger Geir Karlsen.

Annoncering af sommerprogrammet 2024
Denne måned annoncerede Norwegian salget af flyrejser i sommerprogrammet 2024. Sommersæsonen går fra slutningen af april til slutningen af oktober, og selskabet øger antallet af ruter og destinationer. Annonceringen omfattede, hvad der er Norwegians basisprogram, mens nye destinationer vil offentliggøres i november.

Emner

Kategorier


Norwegian

Norwegian er et af Nordens største flyselskaber og et af Europas førende lavprisselskaber med omkring 4500 ansatte. Selskabet tilbyder et omfattende rutenetværk mellem de nordiske lande og destinationer i Europa.

Siden opstarten i 2002 har mere end 300 millioner passagerer fløjet med Norwegian. Norwegians ambition har altid været at tilbyde flybilletter til gode priser og sikre passagerer mere valgfrihed på rejsen.

Norwegian er en drivkraft bag bæredygtige løsninger og grøn omstilling i luftfarten. Selskabet har som mål at reducere sit CO2-udslip med 45 procent inden 2030. Derfor fornyer Norwegian flyflåden, fremmer bæredygtigt flybrændstof, reducerer og genvinder affald og bruger vejr- og vinddata for mere effektive flyvninger, som sparer brændstof. Norwegian ønsker at være det mest bæredygtige valg for passagererne.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, TikTok, LinkedIn og YouTube.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian