Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian med god passagervækst i september

Pressemeddelelse   •   Okt 04, 2018 08:00 CEST

Passagervæksten fortsatte for Norwegian i september. I alt valgte næsten 3,5 millioner passagerer at rejse med selskabet i måneden, svarende til en stigning på 9 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

I alt 3.446.854 passagerer rejste med Norwegian i september, 281.823 (9 procent) flere end samme måned sidste år. Den totale trafiktilvækst (RPK) steg med 31 procent og kapacitetsvæksten (ASK) med 32 procent. Belægningsgraden var på 88,8 procent for hele rutenetværket og 92,4 procent for langdistanceruterne, der betjenes af selskabets Dreamlinere.

Generelt er udviklingen i yield positiv, men påvirkes negativt af den svenske passagerafgift og øget gennemsnitslængde per flyvning. Fordi indtægten per passagerkilometer er lavere på længere flyvninger, falder selskabets yield i takt med at andelen af langdistanceflyvninger stiger.

Norwegian blev i september for anden gang udnævnt til verdens grønneste flyselskab på de transatlantiske ruter af det uafhængige miljøinstitut The International Council on Clean Transportation (ICCT).

- Det er glædeligt, at et stigende antal passagerer vælger Norwegian, når de skal ud og rejse, ikke mindst i forbindelse med arbejde. Væksten er størst på selskabets langdistanceruter, og efterspørgslen er stabilt god. I denne måned har det international miljøinstitut ICCT igen peget på Norwegian som det flyselskab med den klart laveste udledning over Atlanten, hvilket viser, at en ny flyflåde er en win-win for vores passagerer, for miljøet og for selskabet, siger koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian gennemførte 99,4 procent af de planlagte flyvninger i september. Punktligheden var på 80,2 procent, en stigning på 2,3 procentpoint i forhold til samme måned sidste år.

Norwegians flådefornyelse fortsætter i 2018. Selskabet fik leveret én fabriksny Boeing 787-9 Dreamliner og to Boeing 737 MAX 8 i september. For hele året får Norwegian leveret 11 Boeing 787-9 Dreamlinere, 12 Boeing 737 MAX 8 og to Boeing 737-800. Med en gennemsnitsalder på 3,7 år er Norwegians flyflåde blandt de mest moderne og miljøeffektive i verden. Det vigtigste, et flyselskab kan gøre for at reducere udledning af drivhusgasser, er at investere i ny teknologi og nye fly.

Se detaljerede trafiktal i vedlagte pdf.

Kontakt for medier
Andreas Hjørnholm
Tlf. 61911116

Norwegian
Norwegian er verdens femtestørste lavprisflyselskab, og i 2017 transporterede selskabet over 33 mio. passagerer. Flyselskabet tilbyder mere end 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Singapore, Argentina, Caribien, USA og Sydamerika. Norwegian har en flyflåde på 150 fly, der i gennemsnit er 3,7 år gamle, hvilket gør flyflåden til en af verdens yngste og grønneste. Norwegian er blevet kåret til Most Fuel-Efficient Airline on Transatlantic Routes af International Council on Clean Transportation (ICCT). Norwegian er blevet kåret som World's Best Low-Cost Long-Haul Airline af det anerkendte SkyTrax World Airline Awards de seneste tre år og for femte år i træk som Europe's Best Low-Cost Airline. Norwegian har omkring 9.500 medarbejdere.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.