Gå til indhold
Norwegian med 1,3 millioner passagerer i december – den positive bookingtendens fortsætter 

Pressemeddelelse -

Norwegian med 1,3 millioner passagerer i december – den positive bookingtendens fortsætter 

I december havde Norwegian 1,3 millioner passagerer, en stigning på 41 procent fra året før. I alt havde Norwegian 18 millioner passagerer i 2022. Året afsluttedes positivt med solid drift på de travle rejsedage omkring jul. For Norwegian blev 2022 præget af, at efterspørgslen på flyrejser vendte tilbage, og selskabet så en tredobling af passagertallet i sammenligning med året før. Den positive tendens i bookingtallene fortsætter ind i 2023.

- Vi er meget glade for at se, at et stigende antal passagerer i de nordiske lande vælger Norwegian som sit foretrukne flyselskab, når de skal rejse i forbindelse med jul og nytår. December er blandt de travleste måneder for os, og til trods for meget krævende vejrforhold både i Norden og resten af Europa på de travleste dage, fløj vi stort set alle flyvninger som planlagt. Mere end ni ud af 10 flyvninger landede til planlagt tid eller indenfor en time derefter, siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

Norwegian havde 1.315.924 passagerer i december, 41 procent flere end i december 2021. Belægningsgraden var på 77,8 procent. Kapaciteten (ASK) var 2120 millioner sædekilometer, mens den faktiske passagertrafik (RPK) var 1650 millioner sædekilometer. I december havde Norwegian i gennemsnit 64 fly i drift, og 99,0 procent af de planlagte afgange blev gennemført. Punktligheden, der er et mål for andelen af afgange, der sker indenfor 15 minutter af planlagt tid, var i december 71,6 procent, hvilket hovedsageligt forårsagedes af dage med krævende vejrforhold ved flere europæiske lufthavne, hvilket også forplantede sig i resten af netværket.

I 2022 havde Norwegian 18 millioner passagerer, en tredobling fra året forinden. Belægningsgraden for hele året var på 83,1 procent. Takket være en robust finansiel position har Norwegian kunnet sikre flybrændstof i både 2023 og 2024. Nuværende brændstofsikringer, der løber igennem 2023, er på et niveau, der er lavere end dagens spotpris.

Nytårsudsalg overgår forventningerne

- Samlet set har 2022 været et rigtigt godt år for Norwegian, ikke mindst var sommersæsonen meget positiv. En høj, opdæmmet efterspørgsel på flyrejser, særligt til varme himmelstrøg i årets højsæson bidrog til en rekordstærkt sommer. Vi ser stadig den positive udvikling i bookingerne, og salget af flybilletter ved nytår har været bedre end forventet. Mange kunder benytter sig af nytårsudsalget, og bruger anledningen til at planlægge årets rejser, både med kort og lang horisont, siger Geir Karlsen.

Emner

Kategorier


Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser. Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart. I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050. Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian