Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian laver nye, genanvendte produkter af gamle uniformer

Pressemeddelelse   •   Dec 17, 2019 07:20 CET

Norwegians nyeste projekt i samarbejdet med UNICEF hjælper børn i nød, skaber arbejdspladser for indvandrerkvinder og reducerer selskabets miljøpåvirkning. Ved at genbruge selskabets uniformer kan tusindvis af stykker tøj reddes fra skraldespanden – et vigtigt skridt i kampen mod tekstilaffald.

I 2020 skal Norwegians flypersonale have nye, opdaterede uniformer. Derfor lancerer selskabet og UNICEF Norge i dag pilotprojektet Still Travelling with Norwegian. De brugte uniformer bliver opgraderet til nye, bæredygtige produkter, som sælges ombord visse af Norwegians flyvninger.


Unikke og håndlavede produkter
- Nu, hvor vi skal skifte nogle af vores uniformer ud, er det vigtigt, at vi kigger på, hvordan vi kan genbruge materialerne. Vi har indgået et samarbejde med Sisters in Business, som skaber arbejdspladser for indvandrerkvinder gennem lokal tekstilproduktion, siger Cecilie Nybø Carlsen, VP Product Manager i Norwegian.

Til at begynde med vil Norwegian sælge to produkter, som er blevet lavet af langdistanceuniformerne: En stilet, ternet toilettaske og en smuk silketaske – to unikke og håndlavede produkter. Alt overskuddet fra salget vil gå til UNICEFs arbejde for børn i nød.

En afgørende kamp mod tekstilaffald
-Hvis projektet bliver en succes, kan vi redde tusindvis af stykker tekstil fra skraldespanden. Vi har alle et ansvar for at finde løsninger, der kan reducere miljøbelastningen fra vores forbrug af tekstiler, siger Norwegians bæredygtighedschef Anders Fagernæs.

-Med dette projekt er Norwegian, UNICEF og Sisters in Business med til at skabe en bæredygtig løsning på disse problemer – og ved at købe produkterne ombord, gør vores passagerer noget godt for miljøet samtidig med, at de hjælper børn i nød og bidrager til at skabe arbejdspladser, siger Fagernæs.


Arbejder frem mod fem af FN’s bæredygtighedsmål
- Dette er et utroligt spændende projekt, siger Camilla Viken, generalsekretær for UNICEF Norge.

-Ja, det støtter UNICEFs arbejde verden rundt. Og det vil også understøtte mange af FNs mål for en bæredygtig udvikling; udrydde fattigdom, ansvarligt forbrug og produktion, ligestilling mellem kønnene, samarbejde for at nå målene og stoppe klimaforandringerne, siger hun.

Grundlæggeren af Sisters in Business Sandra Tollefsen forklarer at engagement i projekter som disse hjælper indvandrerkvinder, som ofte kan følge sig ”usynlige” uden arbejde, til at spille en positiv rolle i samfundet.

-Det er en transformation i disse kvinders liv – at have selvrespekt for sig selv og sin familie, siger Tollefsen. -De har venner her, de er ikke ensomme længere, de bliver uafhængige. Det er meget mere end bare et job for disse kvinder, siger Tollefsen.

Kontakt for pressen:

Norwegian: Kommunikationschef i Danmark, Andreas Hjørnholm: andreas.hjoernholm@norwegian.com
UNICEF:
Kommunikasjonsrådgiver Nina Holand:  Nina.holand@unicef.no
Sisters in Business:
Daglig leder Sandra Tollefsen: sandra@sistersinbusiness.no

Norwegian

Norwegian er det femtestørste lavprisselskab i verden med over 37 millioner rejsende i 2018. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, USA og Sydamerika. Norwegian har en flyflåde på omkring 170 fly med en gennemsnitsalder på 3,8 år og er blandt de mest moderne og miljøvenlige flyselskaber i verden. Norwegian er blevet kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016, 2017 og 2018 er Norwegian blevet kåret til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter, ifølge de passagerer der har stemt til anerkendte SkyTrax World Airline Awards. For sjette år i træk er Norwegian også blevet kåret til Europas beste lavprisselskab af SkyTrax. Norwegian har cirka 11.000 dedikerede medarbejdere.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.