Gå til indhold
Norwegian-koncernen havde 1,4 millioner passagerer i januar

Pressemeddelelse -

Norwegian-koncernen havde 1,4 millioner passagerer i januar

I januar havde Norwegian Air Shuttle 1.138.621 passagerer, mens Widerøe havde 246.326. Det betyder, at Norwegian-koncernen i alt havde 1.384.947 passagerer. Norwegian Air Shuttle øgede belægningsgraden til 83,1 procent i januar – en stigning på fem procentpoint sammenlignet med samme periode sidste år.

"Det er første gang, vi inkluderer Widerøes trafiktal, og samlet set havde Norwegian og Widerøe tæt på 1,4 millioner passagerer i årets første måned. For Norwegian er det meget positivt, at belægningsgraden steg med fem procentpoint sammenlignet med januar sidste år. Efterspørgslen på stranddestinationer ligger fortsat i den høje ende af vores forventninger, og mange af vores kunder vælger det varmere middelhavsvejr," siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

Norwegian transporterede 1.138.621 passagerer i januar. Kapaciteten (ASK) var på 1.820 millioner sædekilometer, hvilket er tre procent lavere end året før, mens den faktiske passagertrafik (RPK) var på 1.512 millioner sædekilometer. I januar havde Norwegian i gennemsnit 63 fly i drift, og 99 procent af de planlagte flyvninger blev gennemført. Punktligheden, målt på andelen af afgange, der kommer afsted inden for 15 minutter efter normal tid, lå på 76,7 procent og var stærkt påvirket af de mange vinterstorme i Norden.

"Det udfordrende vejr med mange vinterstorme har haft en betydelig indvirkning på driften i denne måned. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke alle mine kolleger, som arbejder utrætteligt for at sikre, at passagererne kommer afsted og ankommer til deres destinationer så effektivt som muligt," siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

I 2024 har Norwegian sikret sig brændstof til næsten 50 procent af det forventede forbrug til de nuværende markedspriser.

I december meddelte de norske konkurrencemyndigheder, at Norwegian havde fået tilladelse til at købe Widerøe, og transaktionen blev gennemført den 12. januar. Der er nu igangsat flere projekter, der skal gøre det så smidigt som muligt at rejse med Widerøe og Norwegian. Herunder blandt andet ground handling, hvor Norwegian nu bruger Widerøe Ground Handling i flere lufthavne i Norge.

Bilaget med oversigten over trafiktallene indeholder nu også tal fra Widerøe. Widerøe øgede produktionen med fire procent i januar sammenlignet med samme periode sidste år, mens antallet af passagerer steg med otte procent. Belægningsgraden steg med tre procentpoint.

Widerøe udgiver en separat pressemeddelelse, som er tilgængelig i deres presserum her.

Emner

Kategorier


Norwegian

Norwegian er et af Nordens største flyselskaber og et af Europas førende lavprisselskaber med omkring 4500 ansatte. Selskabet tilbyder et omfattende rutenetværk mellem de nordiske lande og destinationer i Europa.

Siden opstarten i 2002 har mere end 300 millioner passagerer fløjet med Norwegian. Norwegians ambition har altid været at tilbyde flybilletter til gode priser og sikre passagerer mere valgfrihed på rejsen.

Norwegian er en drivkraft bag bæredygtige løsninger og grøn omstilling i luftfarten. Selskabet har som mål at reducere sit CO2-udslip med 45 procent inden 2030. Derfor fornyer Norwegian flyflåden, fremmer bæredygtigt flybrændstof, reducerer og genvinder affald og bruger vejr- og vinddata for mere effektive flyvninger, som sparer brændstof. Norwegian ønsker at være det mest bæredygtige valg for passagererne.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, TikTok, LinkedIn og YouTube.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian