Gå til indhold
Norwegian går frem i global klimamåling

Pressemeddelelse -

Norwegian går frem i global klimamåling

Norwegian får topscore for selskabets arbejde med et reducere sin klimabelastning. Det fremgår af årets globale klimarangering, som organisationen Carbon Disclosure Project har lavet. Rangeringen er en sammensat vurdering af selskabets klimastrategi indenfor en række kategorier og i alt får selskabet vurdering B-. Det er en vigtig anerkendelse af selskabets indsats for at reducere sin drivhusgasudledning.

Norwegian går frem i CDP’s globale måling af selskabets åbenhed om klimatiltag. Norwegian får samlet set rangeringen B- (”godt”). CDP (Carbon Disclosure Project) er en global, ikke-kommerciel miljøorganisation, der ejer verdens største miljødatabase.

CDP-rapporten slår fast, at Norwegian har iværksat flere tiltag for at håndtere klimaudfordringer. I kategorien ”tiltag for at reducere klimaudledning” fik Norwegian A, den højest mulige rangering. For sin ”forretningsstrategi, finansiel planlægning og scenarieanalyse” fik selskabet A-. Resultatet er en betydelig forbedring siden sidste år, hvor Norwegian deltog i rangeringen første gang gennem CDP.

- CDP-rangeringen betyder meget for os, og det er meget motiverende at se den forbedring, vi har klaret i løbet af bare det sidste år. Norwegian har forpligtet sig til at reducere sine udledninger med 45 procent inden 2030. Det er et meget ambitiøst mål. Derfor arbejder vi med målrettede tiltag som fornyelse af flyflåden, mere bæredygtigt flybrændstof og avanceret vejrovervågning, der bidrager til brændstofeffektiv flynavigation. Men vi mener også, at åbenhed og rapportering er nok så vigtige for at kunne blive det foretrukne valg for passagerer, der ønsker at flyve mere bæredygtigt, siger Anders Fagernæs, bæredygtighedsdirektør i Norwegian.

Siden 2021 har Norwegian offentliggjort sit arbejde med at tackle klimaforandringerne gennem CDP, og vi har gjort betydelige fremskridt det sidste år. Luftfarten har stadig et stykke vej at få, men denne rangering viser, at vi er på vej i rigtig retning, siger Fagernæs.

Åbenhed er centralt for bæredygtig udvikling

At arbejde med åbenhed gennem Carbon Disclosure Project er et vigtigt element i Norwegians måde at arbejde med den øgende efterspørgsel på miljøgennemsigtighed, både fra investorer, kunder og myndigheder.

Dexter Galvin, global direktør for virksomheder og forsyningskæder hos CDP, kommenterer Norwegians engagement:

- Endnu et år med ekstremt vejr, oversvømmelser, tørke og rekordtemperaturer viser, at klimaændringerne allerede udgør en reel og stigende risiko for virksomheder og deres forsyningskæder. Virksomhederne spiller en vigtig rolle i at sikre en bæredygtig verden, der går i retning mod nul udledning. At måle erhvervslivets miljøpåvirkning, risiko og muligheder er den eneste måde at håndtere dem på og forberede sig på fremtiden. Ved at offentliggøre sin strategi gennem CDP har Norwegian taget et vigtigt skridt. Jeg ser frem til deres fortsatte engagement for åbenhed og handling til fordel for samfundet og for planeten, siger Dexter Galvin.

Se yderligere detaljer i den vedhæftede afrapportering fra Climate Disclosure Project.

Emner


Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser. Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart. I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050. Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian