Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian er det største udenlandske flyselskab i New York

Pressemeddelelse   •   Maj 02, 2019 12:52 CEST

Norwegian styrker sin position i New York yderligere: Seks år efter selskabets første interkontinentale flyvning er Norwegian blevet det største udenlandske flyselskab i New York-området.


En rapport fra den lokale transportmyndighed Port Authority i New York og New Jersey viser, at Norwegian for første gang har fløjet flere passagerer end noget andet flyselskab. Dermed er Norwegian større end Lufthansa, British Airways, Virgin Atlantic og Emirates i New York, hvilket styrker selskabets fodfæste i USA yderligere.

I løbet af 12 måneder (fra februar 2018 til februar 2019) rejste 2.078.247 passagerer til New York-området med Norwegian. Tidligere var Air Canada det største udenlandske flyselskab i området, men i februar rejste 11.800 flere passagerer med Norwegian end Air Canada.

"At være så tung en spiller i et marked, hvor konkurrencen er benhård, er et stort skulderklap for os og viser, at kunderne på begge sider af Atlanten er glade for vores gode service, prisvenlige billetter og branchens mest moderne og mere miljøvenlige fly," siger Norwegians koncernchef, Bjørn Kjos.

Norwegian begyndte at flyve til USA i maj 2013, og de første flyvninger gik fra Oslo og Stockholm til New York. Mellem 2013 og 2018 har over 4,6 millioner passagerer fløjet med Norwegian til New York-området. De lufthavne, der regnes med i New York-området, er John F. Kennedy Airport, Newark Liberty International, LaGuardia og Stewart International.

I 2018 blev Norwegian kåret som det mest brændstoføkonomiske og miljøvenlige flyselskab over Atlanten med 30 procent lavere kuldioxidudslip end gennemsnittet af det anerkendte miljøinstitut Internaitonal Council on Clean Transportation (ICCT).

Kontakt for pressen:
Kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson, email: charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com.

Norwegian

Norwegian er det femtestørste lavprisselskab i verden med over 37 millioner rejsende i 2018. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Singapore, Caribien, USA og Sydamerika. Norwegian har en flyflåde på omkring 170 fly med en gennemsnitsalder på 3,8 år og er blandt de mest moderne og miljøvenlige flyselskaber i verden. Norwegian er blevet kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016, 2017 og 2018 er Norwegian blevet kåret til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter, ifølge de passagerer der har stemt til anerkendte SkyTrax World Airline Awards. For sjette år i træk er Norwegian også blevet kåret til Europas beste lavprisselskab af SkyTrax. Norwegian har cirka 11.000 dedikerede medarbejdere.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.