Gå til indhold
Norwegian beklager på det stærkeste, at strejken fortsætter

Pressemeddelelse -

Norwegian beklager på det stærkeste, at strejken fortsætter

Norwegian har lagt et tilbudt frem, som giver samtlige skandinaviske piloter jobsikkerhed, stillingsgaranti i tre år, samme solide lønbetingelser og ikke mindst giver en tilknytning til moderselskabet. Der er et det meget skuffende, at det ikke var muligt at nå til enighed med Norwegian Pilot Union (NPU) og Parat hos Rigsmægleren. Strejken fortsætter nu desværre på ubestemt tid.


Norwegian beklager på det stærkeste over for alle berørte passagerer, ansatte og andre berørte, at pilotstrejken i Norwegian fortsætter. Mæglingen hos Rigsmægleren førte ikke frem til noget efter mange timer med forhandlinger fredag og natten til lørdag. Norwegian ønsker brændende at få en ende på strejken og har strakt sig meget langt for at få afsluttet strejken og få ro i koncernen. På centrale punkter som stillingsgaranti og jobsikkerhed, samt tilknytning til koncernen har selskabet lagt skriftlige forsikringer frem over for NPU.

Der blev ikke aftalt mye møder ved mæglingens afslutning lørdag morgen, men NPU er i en email lørdag morgen blevet anmodet om igen at vurdere tilbuddet og mødes til forhandlinger.

Dette har piloterne fået tilbud om:


- Stillingsgaranti fra moderselskabet i tre år for samtlige piloter i Skandinavien (dvs. en garanti mod nedbemanding i pilotselskaberne)

- koncernanciennitet for alle B737-piloter (kortdistance)

- Solide karrieremuligheder også på langdistanceflyvningerne (B787)

- Uændrede lønvilkår (gennemsnitsløn kaptajn godt 1,1 mio. NOK pr. år før forsikring og pension, styrmand godt 740.000 NOK før forsikring og pension)

- Minimum 184 fridage om året, dvs. minimal ændring

- Helt marginale ændringer i arbejdstid og fleksibilitet

- Pension – højeste sats på indskudspension, samt en lukket ydelsespension for dem, som har 10 pr eller mindre igen til pensionsalder (65 år)

- Skattefri udbetaling på ca. 3,5 millioner NOK ved tab af flycertifikat (Loss of License-forsikring 40G)

- Fælles forhandlingsret for de norske, danske og svenske piloter

Norwegian tabte 1,6 milliarder NOK i 2014. Selskabet har siden oktober 2014 haft drøftelser med NPU og Parat for sammen at identificere omkostningsbesparelser og effektivisering, uden det er lykkedes.

Se sidste pressemeddelelse om dagens trafik her.

Norwegian-ledelsen er tilgængelig for pressen på selskabets hovedkontor på Fornebu (Oslo) lørdag klokken 13.

Kontakt:
Norwegians pressetlf. + 47 815 11 816

Emner


Norwegian
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og det tredjestørste lavprisselskab i Europa. I dag opererer Norwegian 424 ruter til 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand og USA. Norwegian fløj 24 millioner passagerer i 2014. Selskabet er børsnoteret (2003) og har omkring 4500 ansatte. Norwegian har 96 fly i flåden md en gennemsnitsalder på 4,8 år (per marts 2013). Norwegian indfaser løbende nye, mere miljøvenlige fly og har en af de mest moderne flyflåder i Europa. Både i 2013 og 2014 blev Norwegian kåret til Europas bedste lavprisselskab af anerkendte SkyTrax Airline Awards. Det er flypassagererne selv, der bedømmer over 200 flyselskaber over hele verden i det, der er betegnet som den mest prestigefyldte prisuddeling i flybranchen. For mere information besøg www.norwegian.com  

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian