Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian aflyser circa 3000 afgange og implementerer midlertidig hjemsendelse på grund af COVID-19

Pressemeddelelse   •   Mar 10, 2020 13:12 CET

På grund af situationen med COVID-19, forbereder Norwegian aflysning af 3000 afgange fra midten af marts til midten af juni. Det udgør cirka 15 procent af den total kapacitet i denne periode. Selskabet har også sat flere andre tiltag i værk, der inkluderer midlertidig hjemsendelse af et væsentligt antal af sine ansatte.

Sidste uge oplevede Norwegian lavere efterspørgsel på fremtidige bestillinger. Som konsekvens aflyser selskabet cirka 3000 afgange. Det vil berøre hele rutenetværket. Flere detaljer vil blive delt, så snart de er klar til at blive implementeret. Berørte kunder vil blive informeret om disse ændringer, så snart de indføres.

”Det er en kritisk periode for luftfarten, også for os i Norwegian. Vi opfordrer myndighederne til øjeblikkeligt at indføre tiltag for at reducere den økonomiske belastning for flyselskaberne for at beskytte afgørende infrastruktur og arbejdspladser”, siger koncernchef i Norwegian, Jacob Schram.

”Desværre vil aflysninger påvirke en betydelig andel af vores kolleger i Norwegian. Vi har indledt formelle dialoger med vores fagforeninger om midlertidige hjemsendelse. Vi vil fortsætte den konstruktive dialog med fagforeninger og medarbejdere for at komme igennem denne svære situation sammen”, siger Schram.

Norwegian vil opdatere sine kunder, det finansielle marked og medierne så snart, nye tiltag implementeres.

Norwegian

Norwegian er et af de største lavprisselskaber i verden med over 36 millioner rejsende i 2019. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, USA og Sydamerika. Norwegian har næsten 11.000 medarbejdere og en moderne og mere miljøvenlig flyflåde på omkring 160 fly. Norwegian er i seks gange i træk fra 2013-2018 blevet kåret til "Europas bedste lavprisselskab" og fem gange i træk fra 2015-2019 blevet kåret til "Verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter" af flypassagerer, der har stemt til det anerkendte SkyTrax World Airline Awards. Norwegian er to gange udnævnt som det mest brændstofeffektive flyselskab på transatlantiske flyvninger af International Council on Clean Transportation (ICCT).

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.