Open skies
Få vores nyheder på mail

Bjørn Kjos i USA: Vi gør, som Obama ønsker – skaber amerikanske arbejdspladser og giver amerikanerne billige flybilletter

Pressemeddelelse   •   Nov 20, 2014 14:15 CET

Norwegians administrerende direktør Bjørn Kjos beder det amerikanske transportministerium (DOT) om at godkende ansøgningen om permanent flyvetilladelse fra det irske datterselskab Norwegian Air International (NAI) i en tale i Washington DC i dag.

”Vi gør præcis, som Obama-administrationen ønsker det: skaber amerikanske arbejdspladser, bringer turister til USA og giver amerikanerne billige flybilletter. Det transatlantiske marked har alt for længe været domineret af alliancer, som har fået lov til at styre markedet med høje priser og begrænset valgfrihed,” siger Norwegians administrerende direktør Bjørn Kjos.

Bjørn Kjos taler i dag om, hvorfor det er på høje tid, at amerikanske myndigheder godkender ansøgningen fra Norwegians EU-baserede langdistanceselskab, NAI, som fik din irske driftstilladelse i februar. Ansøgningen om amerikansk flyvetilladelse har været til behandling siden og er blevet kraftigt modarbejdet af konkurrenter og deres fagforeninger.

NAI opfylder alle lovbestemte og regulerende krav for at flyve til og fra USA. Moderselskabet Norwegian Air Shuttle flyver i dag ruterne mellem Europa og USA. Den vigtigste årsag til, at Norwegian har etableret langdistanceselskab i Irland, er adgangen til trafikrettigheder i EU, som EØS-landet Norge ikke har i dag. Ved at have fodfæste i EU kan Norwegian i fremtiden tilbyde en række internationale ruter.

”Det har taget alt for lang tid for DOT at opfylde sit juridiske ansvar og godkende NAI’s ansøgning. Vores vision er, at ”alle skal have råd til at flyve”, et princip vi har til hensigt at videreføre, også med Norwegian Air International og flyvningerne mellem USA og Europa,” siger Kjos.

Norwegian har i dag to baser i USA med 300 kabinepersonale i Fort Lauderdale og New York og er i gang med at rekruttere amerikanske piloter til basen i New York. Norwegian modtog mere end 7000 ansøgninger til 300 kabinepersonalestillinger i USA. Mange af Norwegians amerikanske medarbejdere har tidligere arbejdet for selskaber som Delta, American og United og har valgt Norwegian på grund af løn, vilkår, arbejdsmilø samt muligheden for at flyve splinternye Dreamlinere.

Kontaktpersoner:
Kommunikationsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. + 47 97 55 43 44
Informationschef Lasse Sandaker-Nielsen, tlf. + 47 45 45 60 12
 

Norwegian
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og det tredjestørste lavprisselskab i Europa. I dag opererer Norwegian 417 ruter til 126 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand og USA. Norwegian fløj over 20 millioner passagerer i 2013. Selskabet er børsnoteret (2003) og har omkring 4500 ansatte. Norwegian har 100 fly i flåden md en gennemsnitsalder på 4,8 år (per marts 2013). Norwegian indfaser løbende nye, mere miljøvenlige fly og har en af de mest moderne flyflåder i Europa. Både i 2013 og 2014 blev Norwegian kåret til Europas bedste lavprisselskab af anerkendte SkyTrax Airline Awards. Det er flypassagererne selv, der bedømmer over 200 flyselskaber over hele verden i det, der er betegnet som den mest prestigefyldte prisuddeling i flybranchen. For mere information besøg www.norwegian.com  

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.