Gå til indhold
Nye paradisdestinationer fra Københavns Lufthavn åbnet i dag

Nyhed -

Nye paradisdestinationer fra Københavns Lufthavn åbnet i dag

Flyselskabet Norwegian åbnede i dag to nye direkte ruter fra Københavns Lufthavn. I vinterperioden flyver selskabet to gange om ugen til Krabi i Thailand og en gang om ugen til Aqaba i Jordan. Dermed bliver det endnu lettere for danskerne at opleve den rige historie, natur og klima, som begge lande byder på.

I løbet af formiddagen i dag afgik to Norwegian-fly fra Københavns Lufthavn med direkte retning mod to nye destinationer, Aqaba i Jordan og Krabi i Thailand, som flyselskabet håber, danskerne vil tage godt i mod.

-Vi er glade for at kunne give vores danske rejsende et endnu bedre tilbud med de to helt nye destinationer fra Københavns Lufthavn. Både Aqaba og Krabi har meget stort potentiale som vinterferiedestinationer. Vi glæder os til at byde de rejsende velkommen ombord på vores nye og mere klimavenlige fly, siger EVP Commercial i Norwegian, Thomas Ramdahl.

Ny rute til det sydlige Thailands kridhvide strande
I dag afgik de første direkte Norwegian-fly til Krabi i det sydlige Thailand. Krabi er allerede en dansker-favorit og er kendt for sine smukke omgivelser med skovklædte bjerge og kridhvide strande. Norwegian flyver til Krabi to gange om ugen fra CPH i sine topmoderne, mere klimavenlige Dreamliner-fly. Dermed forbedrer Norwegian sit tilbud til danskerne, der allerede inkluderer to ugentlige afgange til Bangkok.

- Der er meget stor interesse blandt danskerne for at rejse til Thailand. Med Krabi i netværket får vores rejsende endnu bedre valgmuligheder og kan for eksempel vælge at flyve til Bangkok på udrejsen og hjem via Krabi for at kombinere storby med strandliv. Vi er stolte over at kunne flyve ruten med de topmoderne Dreamliner-fly, der for nylig er udnævnt til det mest brændstofeffektive fly over Atlanten, siger Thomas Ramdahl, EVP Commercial i Norwegian.

Norwegian flyver direkte til Krabi fra Københavns Lufthavn i vinterhalvåret med afgange torsdage og lørdage. Afgangene til Bangkok fra Københavns Lufthavn er torsdage og søndage.

Direkte til sol og strand det eventyrlige Jordan
Med en flyvetid på bare 5 timer er Aqaba ved Rødehavet et andet oplagt vinterferievalg for rejsende, der ønsker sig sol og strand med gode muligheder for dagsture til Jordans mange historiske seværdigheder. Under en time fra Aqaba ligger for eksempel den storslåede Wadi Rum-ørken og oldtidsbyen Petra.

- Vi glæder os til at byde danske turister velkommen til strandbyen Aqaba og til Jordan. Med Norwegians nye rute direkte fra København til Aqaba kan rejsende både opleve den smukke jordanske natur og besøge de mange historiske, arkæologiske steder og ferieaktiviteter, der spænder fra dagture til Petra, overnatninger i Wadi Rum-ørkenen, mudder og sol ved det Døde Hav, udover – selvfølgelig – de smukke koralrev i det Røde Hav ved Aqaba, siger administrerende direktør Abed Al-Razzaq Arabiyat i Det Jordanske Turistråd.

Den 8. maj i år åbnede Norwegian en direkte rute fra København til Jordans hovedstad Amman med to ugentlige afgange. Det giver de rejsende gode muligheder for at inkludere et besøg til landets sprudlende, multikulturelle hovedstad.

Norwegian flyver direkte til Aqaba fra Københavns Lufthavn i vinterhalvåret hver torsdag. Afgangene til Amman er på tirsdage og lørdage.

Klimaeffektiv flyflåde
Norwegian har en af verdens yngste og mest moderne flyflåder med en gennemsnitsalder på 3,7 år. Takket være den unge flåde har selskabet mindste sin udledning med 30 procent siden 2008, og det er udnævnt til det mest brændstofeffektive flyselskab på transatlantiske ruter af det uafhængige internationale miljøinstitut International Council on Clean Transportation.

Kontakt for journalister
Kommunikationschef Andreas Hjørnholm
Tlf. 6191 1116
E-mail: andreas.hjoernholm@norwegian.com

Emner

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian