Open skies
Få vores nyheder på mail

Trafiktallene for oktober viser international vækst og stabil udvikling i Skandinavien

Pressemeddelelse   •   Nov 05, 2015 08:01 CET

Norwegians trafiktal for oktober er som foregående måneder præget af international vækst – særligt på langdistanceruterne. I Skandinavien er udviklingen stabil. Den solide belægning fortsatte for Norwegian i oktober med 88 procent, en stigning på to procentpoint fra samme måned sidste år. Næsten 2,4 millioner passagerer fløj med selskabet denne måned, hvilket er en stigning på seks procent.

Norwegian har kun sat lidt kapacitet i markedet de sidste måneder, og trafiktallene viser en stabil og god udvikling. Det samme gælder bookingerne forude. Tendensen med vækst på langdistanceruterne, særligt til og fra London, fortsætter.

I oktober fløj 2.385.906 passagerer med Norwegian, hvilket er en stigning på seks procent sammenlignet med samme måned sidste år. Den totale trafikvækst (RPK) steg med ti procent, mens kapaciteten (ASK) steg med to procent denne måned. Belægningen på 87,8 procent er en stigning på hele 6,2 procentpoint fra samme måned sidste år. 96 procent af sæderne på langdistanceruterne var fyldte i oktober.

”Det vi særligt mærker i denne måned, er stabil vækst i det skandinaviske marked. Ikke mindst i Norge, hvor mange havde spået nedgang i flytrafikken. Når virksomhederne skal spare penge på rejsebudgetterne, er det en fordel for os, som tilbyder god kvalitet til en lavere pris,” siger administrerende direktør Bjørn Kjos.

Norwegian gennemførte 99,7 procent af de planlagte flyvninger i oktober, hvoraf 85,3 afgik til tiden.

Se detaljerede trafiktal i vedlagte PDF.

Kontaktpersoner
Kommunikationsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. +47 97 55 43 44
Finansdirektør Frode Foss, tlf. +47 91 63 16 45

Norwegian
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og det tredjestørste lavprisselskab i Europa. I dag opererer Norwegian 439 ruter til 132 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand og USA. Norwegian fløj 24 millioner passagerer i 2014. Selskabet er børsnoteret (2003) og har omkring 4500 ansatte. Norwegian har 99 fly i flåden md en gennemsnitsalder på 4,8 år (per marts 2013). Norwegian indfaser løbende nye, mere miljøvenlige fly og har en af de mest moderne flyflåder i Europa. Både i 2013, 2014 og 2015 blev Norwegian kåret til Europas bedste lavprisselskab af anerkendte SkyTrax Airline Awards. I 2015 blev Norwegian også kåret til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter. Det er flypassagererne selv, der bedømmer over 200 flyselskaber over hele verden i det, der er betegnet som den mest prestigefyldte prisuddeling i flybranchen. For mere information besøg www.norwegian.com   

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.