Open skies
Få vores nyheder på mail

Stor begejstring i Argentina, da Norwegians første indenrigsfly afgik i dag

Pressemeddelelse   •   Okt 16, 2018 20:26 CEST

Fra venstre: President i Tourism Chamber Argentina Aldo Elias, turistminister Gustavo Santos, transportminister Guillermo Dietrich og Ole Christian Melhus, administrerende direktør i Norwegian Air Argentina.

Norwegians første argentinske indenrigsflyvning gik tirsdag morgen lokal tid fra Buenos Aires med kurs mod Córdoba, landets næststørste by. Argentinas transportminister deltog i lanceringen: - Takket være Norwegian bliver det lettere for alle i Argentina at flyve, siger han.

De første indenrigsflyvninger blev markeret i Buenos Aires, Córdoba og Mendoza med repræsentanter fra nationale og lokale myndigheder til stede, blandt andet den argentinske transportminister, Guillermo Dietrich.

- Det er en historisk dag for argentinsk luftfart. Et af de største selskaber i verden bidrager med beskæftigelse og investeringer i Argentina. Vores byer bliver knyttet tættere sammen, og takket være Norwegian bliver det lettere for alle at flyve, siger Argentinas transportminister Guillermo Dietrich.

Norwegian er blevet godt modtaget i Argentina, både af nationale og lokale myndigheder, turistbranchen og den almindelige argentiner. Norwegians satsning har også givet positiv medieopmærksomhed.

- Det er en stor dag for Norwegian, og jeg vil gerne sige tak til alle i vores virksomhed, der har gjort et formidabelt stykke arbejde for at få dette til at ske. Argentina og Sydamerika generelt har et stort potentiale, og nu skal vi bidrage til øget turisme, flere arbejdspladser og værdiskabelse i Argentina, hvor flytilbuddet hidtil har været begrænset. Vores mål er at give alle mulighed for at flyve, og vores nye ruter gør det muligt at rejse mellem flere byer i Argentina til en lav pris. Nu glæder vi os til at byde mange nye passagerer velkommen ombord på vores moderne, komfortable og mere miljøvenlige fly, siger koncernchef i Norwegian, Bjørn Kjos.

Norwegian tilbyder også en direkte rute mellem London Gatwick og Buenos Aries fire gange om ugen. De fleste afgange fra London til Buenos Aires korresponderer med Norwegians flyvninger fra København til London, sådan at rejsende fra Danmark også nemt kan benytte sig af de nye rutetilbud.

Om Norwegian Air Argentina

I januar fik Norwegians fuldejede datterselskab Norwegian Air Argentina (NAA) en driftstilladelse (AOC) fra de argentinske myndigheder. Inden udgangen af året skal NAA efter planen betjene seks indenrigsruter fra Buenos Aires: Córdoba, Mendoza, Iguazú, Neuquén, Bariloche og Salta. Norwegian bruger fire Boeing 737-800 med en gennemsnitsalder på halvandet år. I dag har Norwegians argentinske virksomhed 120 ansatte i Argentina, mens det forventes, at 230 ansatte er på plads inden udgangen af 2019.

Kontakt for journalister

Kommunikationschef Andreas Hjørnholm
Email: andreas.hjoernholm@norwegian.com
Mobil: 6191 1116

Norwegian
Norwegian er verdens femtestørste lavprisflyselskab, og i 2017 transporterede selskabet over 33 mio. passagerer. Flyselskabet tilbyder mere end 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Singapore, Argentina, Caribien, USA og Sydamerika. Norwegian har en flyflåde på 150 fly, der i gennemsnit er 3,7 år gamle, hvilket gør flyflåden til en af verdens yngste og grønneste. Norwegian er blevet kåret til Most Fuel-Efficient Airline on Transatlantic Routes af International Council on Clean Transportation (ICCT). Norwegian er blevet kåret som World's Best Low-Cost Long-Haul Airline af det anerkendte SkyTrax World Airline Awards de seneste tre år og for femte år i træk som Europe's Best Low-Cost Airline. Norwegian har omkring 9.500 medarbejdere.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.