Open skies
Få vores nyheder på mail

Stærk trafikvækst og god belægning for Norwegian i juni

Pressemeddelelse   •   Jul 04, 2013 08:01 CEST

Godt 1,9 millioner passagerer fløj med Norwegian i juni, en stigning på 21 procent. Selskabet vokser og øger kapaciteten både i Skandinavien og i nye markeder. En høj belægningsgrad vidner om, at ny kapacitet er blevet godt modtaget, og at kunderne fylder de nye sæder, der er sat i produktion.

I juni fløj 1.911.841 passagerer med Norwegian, en stigning på 328.106 passagerer eller 21 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Det er også ny passagerrekord i en enkelt måned. Norwegian havde en kapacitetsvækst (ASK) på 31 procent og en trafikvækst (RPK) på 35 procent. Belægningen var 79,6 procent, op 2,7 procentpoint fra samme måned sidste år.

Vækst i alle markeder
Trafiktallene for juni er som de foregående måneder stærkt påvirket af høj kapacitetsvækst og en betragtelig længere flyvedistance end tidligere.

”Det er meget glædeligt, at så mange vil rejse med os, og at vi fylder flyene selv med en stærk kapacitetsvækst. Vi kan se, at gode billetpriser til kunderne genererer større efterspørgsel. Selv om indtægterne per sædekilometer påvirkes, må dette ses i sammenhæng med en betydelig længere flyvedistance. Det reducerer omkostningerne per sædekilometer,” siger administrerende direktør Bjørn Kjos.

Norwegian gennemførte 99,6 procent af de planlagte flyvninger i juni, hvoraf 85,9 procent afgik til tiden målt efter normal branchestandard. Det vil sige afgangspunktlighed inden for 15 minutter. Tallene denne måned er stærkt påvirket af forskellige strejker i Europa.

Se detaljerede trafiktal i vedlagte PDF.

Kontaktpersoner:
Kommunikationsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. + 47 97 55 43 44
Finansdirektør Frode Foss, tlf. + 47 91 63 16 45

Norwegian
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og det tredjestørste lavprisselskab i Europa med 331 ruter til 120 destinationer i Europa, Nordafrika og Mellemøsten. I maj 2013 starter selskabet også langdistanceflyvninger til USA og Asien. Norwegian fragtede næsten 17,7 millioner passagerer i 2012. Selskabet er børsnoteret (2003) og har omtrendt 3000 ansatte. Norwegian har 75 fly i flåden med en gennemsnitsalder på 4,6 år (per marts 2013). Norwegian indfaser løbende nye, mere miljøvenlige fly og har en af de mest moderne flåder i Europa. For mere information besøg www.norwegian.com   

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.