Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Stærk afslutning på 2011 for Norwegian

Passagervæksten fortsatte for Norwegian i december med en vækst på næsten 211.000 rejsende, svarende til 22 pct. Dette markerer afslutningen på et år med kraftig vækst, hvor Norwegian fløj ca. 16 millioner passagerer, en vækst på tre millioner passagerer sammenlignet med året før.

I december fløj 1.177.679 passagerer med Norwegian. Den totale trafikvækst (RPK) steg med 24 pct. Kabinefaktoren var på 77 pct. i december, en vækst på et procentpoint i forhold til samme måned sidste år.

”Vi er meget godt tilfredse med afslutningen på året. I trafiktallene for december er der mange lyspunkter. Den totale sædekapacitet i selskabet steg med 22 pct., men vi klarede alligevel at fylde flyene bedre end på samme tid sidste år. Meget af denne kapacitetsvækst skyldes vores etablering i Finland og mange nye ruter både her og i Sverige. Passagerne betalte de samme lave billetpriser som i 2010, til trods for langt højere oliepriser. Vi holdt billetpriserne lave ved at fylde flyene bedre op, men ikke mindst takket være flere nye og langt mere omkostningseffektive fly,” siger administrerende direktør Bjørn Kjos.

Norwegian har indfaset i alt 16 fabriksnye fly i 2011 og har dermed en af de nyeste flyflåder i Europa.

”Vækst og markedsandele har ingen værdi, hvis væksten ikke er lønsom. Vi har haft fokus på at vokse lønsomt og tilpasse kapaciteten til markedet. Trafiktallene gennem 2011 bekræfter, at vores kapacitet i markederne har vært godt tilpasset efterspørgslen,” siger Kjos.

Høj pålidelighed

Pålidelighed handler både om regularitet – dvs. at flyet ikke bliver aflyst – og om punktlighed. I 2011 havde Norwegian en regularitet i Norge på hele 99,4 pct. og en punktlighed på 89,5 pct. I 2011 var selskabets totale punktlighed 85,2 pct. og andel af gennemførte flyvninger på 99,7 pct., hvilket placerer Norwegian i toppen blandt de større flyselskaber, både når det gælder punktlighed og regularitet.

For december måned blev totalpunktligheden 78,3 pct., samtidig med at selskabet gennemførte 99,3 pct. af de planlagte flyvninger. Punktligheden blev i december påvirket af udfordrende vejr med underkølet regn, tåge og vind, men langt de fleste fly afgik alligevel på trods af meget udfordrende vejr i denne måned.

Se detaljerede tal i vedlagte PDF

Kontaktpersoner:
Kommunikationsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. +47 97 55 43 44
Finansdirektør Frode Foss, tlf. + 47 91 63 16 45

Emner


Norwegian 
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og Europas tredjestørste lavprisselskab med direkte ruter såvel indenrigs i Norge, Danmark og Sverige som til destinationer i Europa, Nordafrika og Mellemøsten (297 ruter til 110 destinationer pr. november 2011). Med lave priser og kundevenlige løsninger har selskabet haft en stærk passagervækst de senere år. Norwegian fragtede 13 millioner passagerer i 2010. Selskabet blev børsnoteret i 2003 og har i dag ca. 2.500 ansatte og 61 fly i sin flyflåde (december 2011). Norwegian indfaser løbende nye, mere miljøvenlige fly af typen Boeing 737-800 og får leveret 78 fly direkte fra fabrikken i perioden frem til 2018. Norwegian vil have en af Europas mest moderne og miljøvenlige flyflåder, når de nye fly er indfaset. For yderligere information se www.norwegian.com

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.



Kontakt

Sara Westphal Emborg Neergaard

Sara Westphal Emborg Neergaard

Pressekontakt Director of Communications and Public Affairs Denmark +4522228577
Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian