Open skies
Få vores nyheder på mail

Passagervæksten fortsatte for Norwegian i oktober

Pressemeddelelse   •   Nov 06, 2018 08:00 CET

Stadig flere vælger at flyve med Norwegian. I alt valgte næsten 3,4 millioner passagerer at rejse med selskabet i oktober, en stigning på 8 procent i forhold til samme måned sidste år.

I alt 3.388.898 passagerer rejste med Norwegian i oktober, 240.387 (8 procent) flere end samme måned sidste år. Den totale trafiktilvækst (RPK) steg med 25 procent og kapacitetsvæksten (ASK) med 29 procent. Belægningsgraden var på 85 procent for hele rutenettet.

- Væksten er størst på selskabets langdistanceruter, og efterspørgslen er stabilt god. I tråd med strategien vil væksten fremover flade ud. Vi går nu ind i en periode, der generelt er præget af lavere efterspørgsel, hård konkurrence og høj oliepris, hvilket gør det endnu vigtigere at fortsætte arbejdet med at reducere selskabets omkostninger, siger koncernchef Bjørn Kjos.

Generelt er udviklingen i yield positiv, men påvirkes af øget gennemsnitslængde per flyvning. Fordi indtægten per passagerkilomenter er lavere på længere flyvninger, falder selskabets yield i takt med, at andelen af langdistanceruter øges.

Norwegian gennemførte 99,4 procent af de planlagte flyvninger i oktober. Punktligheden var på 79,7 procent, en stigning på 1,4 procentpoint i forhold til samme måned sidste år.

Norwegians flådefornyelse forsætter i 2018. Selskabets fik leveret to fabriksnye Boeing 737 MAX 8 i denne måned. I alt for året får Norwegian leveret 11 Boeing 787-9 Dreamlinere, 12 Boeing 737 MAX 8 og to Boeing 737-800. Med en gennemsnitsalder på 3,7 år er Norwegians flyflåde blandt de mest moderne og miljøbesparende i verden. Det vigtigste et flyselskab kan gøre for at reducere klimaudledning er at investere i ny teknologi og nye fly.

Se detaljerede trafiktal i vedlagte dokument.

Kontakt for medier:
Pressevagt: +47 815 11 816 / press@norwegian.com

Norwegian
Norwegian er verdens femtestørste lavprisflyselskab, og i 2017 transporterede selskabet over 33 mio. passagerer. Flyselskabet tilbyder mere end 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Singapore, Argentina, Caribien, USA og Sydamerika. Norwegian har en flyflåde på 150 fly, der i gennemsnit er 3,7 år gamle, hvilket gør flyflåden til en af verdens yngste og grønneste. Norwegian er blevet kåret til Most Fuel-Efficient Airline on Transatlantic Routes af International Council on Clean Transportation (ICCT). Norwegian er blevet kåret som World's Best Low-Cost Long-Haul Airline af det anerkendte SkyTrax World Airline Awards de seneste tre år og for femte år i træk som Europe's Best Low-Cost Airline. Norwegian har omkring 9.500 medarbejdere.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.