Open skies
Få vores nyheder på mail

Passagervækst og højere punktlighed for Norwegian i april

Pressemeddelelse   •   Maj 07, 2019 10:35 CEST

Norwegians trafiktal for april viser, at over 3,1 millioner passagerer valgte at flyve med selskabet denne måned, en stigning på tre procent sammenlignet med samme periode sidste år. Tallene for april er ikke direkte sammenlignelige med samme måned sidste år på grund af påskeeffekten, men samlet set viser marts og april en positiv udvikling.

I alt fløj 3.137.608 passagerer med selskabet denne måned, hvilket er 88.359 flere end i samme måned i 2018. Den totale trafik (RPK) steg med 11 procent og kapaciteten (ASK) med syv procent. Belægningsgraden var på 86,1 procent, en stigning på 3,1 procentpoint.

Påsken vil altid påvirke tallene positivt. I år faldt påsken i april måned, der betyder, at indtægterne per tilgængelige sædekilometer (RASK) er højere i år sammenlignet med sidste år. Hvis man sammenligner marts og april samlet set i år med samme periode sidste år, steg belægningsgraden med 1,8 procentpoint, og yielden med 6,9 procent. Antal passagerer steg med fire procent, ASK steg med ni procent, og RASK steg med otte procent. Der var også noget større efterspørgsel den sidste uge i april på grund af pilotstrejke i Skandinavien.

Norwegian gennemførte 98,9 procent af de planlagte flyvninger i april. Selvom selskabets Boeing 737 MAX-fly fortsat er taget ud af drift, blev passagerene kun påvirket i lille grad. Selskabet lagde blandt andet en række flyvninger sammen og tilbød kunderne alternative afrejsetidspunkter for at løse situationen på bedst mulige måde. Punktligheden var på 83,4 procent denne måned.

"Jeg er meget tilfreds med den positive udvikling i april og de to sidste måneder samlet set, både når det gælder antal passagerer, indtægter og punktlighed. Fremover skal vi fortsætte med at arbejde målrettet på at styrke lønsomheden og samtidig tilbyde de rejsende god kvalitet til en lav pris og ikke mindst branchens nyeste og mest miljøvenlige flyflåde," siger koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian fik leveret en fabriksny 787 Dreamliner i april. Selskabet ble i april det største udenlandske flyselskab i New York-regionen.

Se detaljerede trafiktal i vedlagte pdf.

Norwegian

Norwegian er det femtestørste lavprisselskab i verden med over 37 millioner rejsende i 2018. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Singapore, Caribien, USA og Sydamerika. Norwegian har en flyflåde på omkring 170 fly med en gennemsnitsalder på 3,8 år og er blandt de mest moderne og miljøvenlige flyselskaber i verden. Norwegian er blevet kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016, 2017 og 2018 er Norwegian blevet kåret til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter, ifølge de passagerer der har stemt til anerkendte SkyTrax World Airline Awards. For sjette år i træk er Norwegian også blevet kåret til Europas beste lavprisselskab af SkyTrax. Norwegian har cirka 11.000 dedikerede medarbejdere.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.