Gå til indhold
Ny rapport: Norwegian-turister spenderer milliarder og skaber tusindvis af arbejdspladser i Danmark

Pressemeddelelse -

Ny rapport: Norwegian-turister spenderer milliarder og skaber tusindvis af arbejdspladser i Danmark

Norwegian-turister bidrager årligt til en meromsætning på seks milliarder kroner til dansk erhvervsliv. Derudover danner turisternes forbrug grundlag for 12.500 arbejdspladser i den danske turismesektor. Det er hovedkonklusionerne i en ny rapport fra Menon Economics.

Når mere end en million udenlandske turister fra blandt andet Norge, Storbritannien og USA sætter sig tilrette i et Norwegian-fly mod Danmark, bidrager det til en øget, årlig omsætning i milliardklassen på de danske hoteller, restauranter, attraktioner og i butikkerne – kort sagt i hele den danske turistindustri. Derudover danner turisternes forbrug grundlag for godt 12.000 danske arbejdspladser. Det viser en ny analyse fra Menon Economics.

”Denne nye rapport bekræfter, at turister, der flyver med Norwegian til Danmark, i stor grad bidrager til vækst og jobskabelse her i landet. Derfor er jeg også meget positiv over for den indsats, den danske erhvervs- og vækstminister lægger i arbejdet med at gøre Danmark til et endnu mere attraktivt land at besøge for udenlandske turister. Endvidere glæder Norwegian sig over det danske arbejde med en decideret luftfartsstrategi, som blandt andet har fokus på at tiltrække nye, internationale ruter til Danmark. Dette matcher godt med vores ambitioner for det danske marked i fremtiden”, siger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

”Norwegian har over 250 nye fly i bestilling, og det betyder, at vi kommer til at åbne mange nye ruter i fremtiden. Fra Danmark ser vi selvfølgelig også interesseret på nye destinationer, og med politisk hjælp til at sikre lige konkurrencevilkår kan vi bidrage til at øge tilgængeligheden og bringe mange flere turister til Danmark”, siger Kjos.

Stor stigning i amerikanske turister
Siden opstarten af Norwegians langdistanceruter mellem Danmark og USA har 400.000 amerikanske turister allerede rejst med flyselskabet til Danmark:

”Mange amerikanere vil besøge de største europæiske metropoler som London, Paris og Rom, men det er helt tydeligt, at USA-ruterne til København er godt fyldte med turister, der vil opleve Københavns gastronomi, design og seværdigheder. På mange ruter fra USA til Skandinavien ligger vi i øjeblikket på godt 30 procent amerikanske rejsende, mens vi på enkelte vestkystruter er helt oppe på omkring 50 procent amerikanere. Det bidrager til vækst og jobskabelse i Danmark, slutter Kjos.

Beregningerne i Menon Economics’ rapport viser, at de udenlandske turister, der flyver på Norwegians direkte ruter til Danmark, bidrager med en årlig meromsætning i det danske erhvervsliv på seks milliarder kroner. Videre konkluderer rapporten, at meromsætningen i erhvervslivet danner grundlag for 12.500 danske arbejdspladser, som hovedsageligt skabes på hoteller, restauranter, attraktioner, i detailhandlen samt på transportområdet.

Analysen fra Menon Economics er vedhæftet.

Pressekontakt:
Informationschef Daniel Kirchhoff, tlf. 26 57 07 67

Emner


Norwegian
Norwegian er det 6. største lavprisselskab i verden med omkring 5.500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt 450 ruter til mere end 140 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Caribien og USA. Norwegian har en flyflåde på over 100 fly, som fragter over 26 millioner passagerer om året. Selskabet har en af verdens yngste flåder med en gennemsnitsalder på 3,6 år. I 2015 blev Norwegian kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015 og 2016 kårede flypassagererne Norwegian til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter i den anerkendte SkyTrax Awards. For fjerde år i træk er Norwegian også kåret som Europas bedste lavprisselskab af SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.


Pressekontakt

Mediekontakt

Mediekontakt

Pressekontakt Andreas Hjørnholm Kommunikationschef Danmark + 45 2657 0767
Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Relateret materiale

Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart.

I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050.

Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Norwegian