Open skies
Få vores nyheder på mail

Ny passagerrekord for Norwegian: Over 33 millioner rejsende i 2017

Pressemeddelelse   •   Jan 05, 2018 08:29 CET

Norwegian satte ny passagerrekord i 2017 med over 33 millioner rejsende og en belægningsgrad på 87,5 procent. Opstart af 54 nye ruter og en stor øgning i langdistancetrafikken bidrog betydeligt til væksten.
 

Sidste år var præget af god passagerudvikling, mange fabriksnye fly ind i flåden og høj belægningsgrad. I alt rejste 33,15 millioner passagerer med selskabet, hvilket er 3,8 millioner flere end året før. Selskabet fik leveret 32 splinternye fly og lancerede 54 nye ruter, hovedsageligt interkontinentalt mellem USA og Europa. Desuden ansatte koncernen omkring 2.000 nye medarbejdere. På årsbasis var belægningsgraden 87,5 procent mod 87,7 procent i 2016.

I 2017 modtog Norwegian også en række internationale priser og udmærkelser, som kunderne stemte om, blandt andet to SkyTrax Awards for ”Verdens bedste lavpris langdistanceselskab” for tredje år i træk og ”Europas bedste lavprisselskab” for femte år i træk.

- Trafiktallene for 2017 viser, at Norwegians internationale fodaftryk bliver større i tråd med koncernens strategi. Vores virksomhed i Skandinavien er stabilt god, og vi oplever, at langdistanceruterne og kortdistanceruterne supplerer hinanden godt. Det betyder, at vi bliver mere konkurrencedygtige. De nye ruter mellem Spanien og USA er blevet rigtig godt modtaget på begge sider af Atlanten og beviser, at lave priser kombineret med god kvalitet bidrager til øget rejselyst og dermed også til lokal vækst og nye arbejdspladser, siger koncernchef Bjørn Kjos.

Passagervækst i december
Årets sidste måned var også præget af stor passagervækst og god belægningsgrad. I december valgte 2.402.005 passagerer at rejse med Norwegian, 12 procent flere end samme måned året før. Både kapacitetsvæksten (ASK) og trafikvæksten (RPK) var på 32 procent i årets sidste måned. Belægningsgraden var på 84,6 procent, det samme som året før.

- December er traditionelt set en måned med stor rejselyst. For Norwegians vedkommende har der som sædvanlig været stor rejseaktivitet i alle markeder. I lighed med tidligere år flyver Norwegian også mellem storbyer på den amerikanske østkyst og de fransk-caribiske øer Martinique og Guadeloupe. Dermed opnår vi en bedre flådeudnyttelse i lavsæsonen i Europa, siger Kjos.

I alt gennemførte Norwegian 99,3 procent af de planlagte flyvninger i december, hvoraf 68,2 procent gik til tiden.


Se detaljerede trafiktal i vedlagte pdf.

Pressekontakt:
Kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson, tlf. +46 709 89 05 18

Norwegian
Norwegian er det 6. største lavprisselskab i verden med omkring 7000 ansatte. I dag opererer Norwegian godt 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Caribien og USA. Norwegian har en flyflåde på over 140 fly, som fragter ca. 30 millioner passagerer om året. Selskabet har en af verdens yngste flåder med en gennemsnitsalder på 3,6 år. I 2015 blev Norwegian kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016 og 2017 kårede flypassagererne Norwegian til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter i den anerkendte SkyTrax Awards. For femte år i træk er Norwegian også kåret som Europas bedste lavprisselskab af SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.