Open skies
Få vores nyheder på mail

Ny passagerrekord for Norwegian: Knap 30 millioner rejsende i 2016

Pressemeddelelse   •   Jan 05, 2017 08:01 CET

Norwegian satte ny passagerrekord i 2016 med knap 30 millioner rejsende og en belægning på 88 procent. Lanceringen af 34 nye ruter og stor øgning i langdistancetrafikken bidrog betydeligt til væksten.

Norwegians 2016 var præget af god passagerudvikling, indfasning af mange fabriksnye fly i flåden og høj belægning. I alt fløj 29,3 millioner passagerer med selskabet, hvilket er 3,6 millioner flere end året før. Norwegian fik leveret 21 fabriksnye fly og lancerede 34 nye ruter – hovedsageligt i markeder som USA, Spanien og Storbritannien. På årsbasis var belægningen 88 procent, op fra 86 procent i 2015.

Også i 2016 fik Norwegian en række internationale priser og udmærkelser på baggrund af afstemninger blandt flypassagerer. Blandt andet modtog selskabet to SkyTrax Awards for ’Europas bedste lavprisselskab’ for fjerde år i træk og ’Verdens bedste lavprisselskab på langdistance’ for andet år i træk.

God respons på global strategi

Også årets sidste måned var præget af stor passagervækst og høj belægning. I december valgte 2.145.043 passagerer at flyve med Norwegian, hvilket er 20 procent flere end samme måned forrige år. Kapacitetsvæksten (ASK) var på 29 procent og kapacitetsvæksten (RPK) på 31 procent i årets sidste måned. Belægningen var 84,6 procent, op 1,3 procentpoint.

”Trafiktallene viser, at vores globale strategi er i færd med at manifestere sig, og at vores konkurrencekraft styrkes. Det er glædeligt, at stadig flere vælger at flyve med os – eksempelvis har flyene mellem Paris og flere byer i USA stort set været helt fyldte. Kort- og langdistanceruterne komplementerer hinanden på en god måde, hvor omkring 30 procent af vores passagerer på langdistance også benytter det europæiske rutenet på samme rejse”, siger koncernchef Bjørn Kjos.

”I december har rejselysten været stor både i Skandinavien, Europa og USA. Også vores caribiske ruter er blevet godt modtaget, særligt blandt vores amerikanske rejsende, som flyver fra Boston, New York og Baltimore/Washington til de fransk-caribiske øer Martinique og Guadeloupe”, siger Kjos.

I alt gennemførte Norwegian 99,2 procent af de planlagte flyvninger, hvoraf 69 procent afgik på opsat rutetid.

Se detaljer i vedlagte PDF.

Pressekontakt:

Chef for Investor Relations Tore Østby, tlf. +47 99 54 64 00
Informationschef Daniel Kirchhoff, tlf. +45 26 57 07 67

Norwegian
Norwegian er det 6. største lavprisselskab i verden med omkring 5.500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt 450 ruter til mere end 140 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Caribien og USA. Norwegian har en flyflåde på over 100 fly, som fragter over 26 millioner passagerer om året. Selskabet har en af verdens yngste flåder med en gennemsnitsalder på 3,6 år. I 2015 blev Norwegian kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015 og 2016 kårede flypassagererne Norwegian til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter i den anerkendte SkyTrax Awards. For fjerde år i træk er Norwegian også kåret som Europas bedste lavprisselskab af SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.