Open skies
Få vores nyheder på mail

Ny overenskomst for kabineansatte i Norwegian

Pressemeddelelse   •   Feb 05, 2016 15:02 CET

Norwegians kabineselskaber og Norwegian Kabinforening har underskrevet en ny, toårig overenskomst for Danmark og Norge.

Norwegians kabineselskaber, Norwegian Kabinforening (NK) og fagforeningen Parat har de seneste uger forhandlet om en ny overenskomst for de kabineansatte i Danmark og Norge. Parterne har nu underskrevet en ny aftale, som gælder i to år. Den tidligere aftale udløb først 31. marts 2016, men parterne har været enige om at få en ny aftale på plads i god tid, før fristen udløb.

De kabineansatte har fået en aftale med moderat lønstigning og en stillingsgaranti, som sikrer et antal ansatte inden for overenskomstområdet. Samtidig har kabineforeningen bidraget med mere fleksibilitet, når det gælder arbejdstid og en ændring i forsikringsordningen, som reducerer selskabets omkostninger og fordelsbeskatningen for den enkelte medarbejder.

”Vi har forhandlet i en konstruktiv og positiv tone og med et fælles mål om en aftale, der både ivaretager vores medlemmer og Norwegian som selskab. Aftalen, som nu er underskrevet, giver os trygge rammer og en sikker vej videre,” siger leder i Norwegian Kabinforening, Marit Lindén.

Norwegian-chef Bjørn Kjos roser forhandlingsparterne og viljen til at blive enige. Han siger, at det giver gode resultater, når selskabets ledelse og de tillidsvalgte kan sætte sig ved forhandlingsbordet for at finde fælles løsninger.

Kontaktpersoner:
Norwegian: Informationschef Daniel Kirchhoff, tlf. +45 26 57 07 67
Parat: Trygve Bergsland, tlf. +47 905 85 639

Norwegian
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og det tredjestørste lavprisselskab i Europa. I dag opererer Norwegian 439 ruter til 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand og USA. Norwegian fløj næsten 26 millioner passagerer i 2015. Selskabet er børsnoteret (2003) og har omkring 6000 ansatte. Norwegian har over 100 fly i flåden med en gennemsnitsalder på 3,6 år. Norwegian indfaser løbende nye, mere miljøvenlige fly og har en af de mest moderne flyflåder i Europa. Både i 2013, 2014 og 2015 blev Norwegian kåret til Europas bedste lavprisselskab af anerkendte SkyTrax Airline Awards. I 2015 blev Norwegian også kåret til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter. Det er flypassagererne selv, der bedømmer over 200 flyselskaber over hele verden i det, der er betegnet som den mest prestigefyldte prisuddeling i flybranchen. For mere information besøg www.norwegian.com   

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.