Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegians UNICEF-fly er på vej til Yemen med nødhjælp

Pressemeddelelse   •   Sep 25, 2017 15:59 CEST

Det er fjerde gang, at Norwegian stiller et fly til rådighed for UNICEFs nødhjælpsmissioner.

Her til eftermiddag lettede Norwegians splinternye UNICEF-Dreamliner fra Københavns Lufthavn – på vej på en helt særlig rejse. Destinationen er det lille afrikanske land Djibouti, og flyet er fyldt til randen med 28 ton nødhjælp, som skal videre til børn i Yemen, der lige nu er hårdt ramt af væbnet konflikt og et omfattende kolera-udbrud.

Norwegian og UNICEF har tidligere gennemført lignende humanitære missioner til Den Centralafrikanske Republik, Mali og til Za’atari-lejren - verdens største syriske flygtningelejr i Jordan. Siden 2014 har Norwegian og UNICEF sammen leveret nødhjælp, der har hjulpet mere end 100.000 børn.

”Vores partnerskab med UNICEF er det vigtigste samarbejde, vi har. Med en nuværende krise og nye tilfælde af kolera i Yemen, er denne mission vigtigere end nogensinde. Dette er også en stor mulighed for at engagere vores medarbejdere, som brænder for dette arbejde. Vi glæder os til at gennemføre endnu flere missioner sammen med UNICEF i fremtiden,” siger Norwegians administrerende direktør Bjørn Kjos.

"Det er inspirerende at opleve det store engagement fra Norwegian og deres medarbejdere. Den last vi har med kommer til at redde børns liv. Vi er taknemmelige for at Norwegian bruger deres kernekompetencer til at hjælpe børn i nød,” siger UNICEF Danmarks udviklingsdirektør Hanna Line Jakobsen, der selv deltager i missionen.

Flyet ankommer til Djibouti, hvor forsyningerne bliver sendt videre til Yemen med båd tværs over Adenbugten, som lige nu er den sikreste vej at sende nødhjælp til det konfliktramte land på den arabiske halvø. Det partnerskabets fjerde – og hidtil største – nødhjælpsmission. Som altid står Norwegians grundlægger og administrerende direktør, Bjørn Kjos, i spidsen for missionen og tager aktivt del i at laste og tømme flyets livsvigtige last.

Med på turen er også youtuberen Rasmus Brohave. Det er hans første mission som UNICEF ambassadør, og foruden at følge nødhjælpens rejse fra Danmark skal han også besøge flygtningelejren Markazi i Obock-regionen i Djibouti. Her bor mange familier, som er flygtet fra den katastrofale situation i Yemen.

Om situationen i Yemen
Situationen i Yemen er akut og alarmerende. En årelang konflikt, som siden 2015 har eskaleret til en brutal krig, betyder, at børnene i Yemen mangler alt: Lægehjælp, mad, vand, beskyttelse.

I april udbrød der kolera, som har spredt sig meget hurtigt og udgør en alvorlig trussel mod børnenes liv.

2,7 millioner mennesker har brug for nødhjælp

2,9 millioner mennesker er internt fordrevne og hjemvendte flygtninge, heraf er 1,6 millioner af dem børn

11,3 millioner børn er påvirket af katastrofen

Omkring 660.000 mennesker er blevet syge af kolera og mere end 2.000 er døde.

For mere information:
Kommunkationschef Daniel Kirchhoff, tlf. 26 57 07 67 eller mail daniel.kirchhoff@norwegian.com

Norwegian
Norwegian er det 6. største lavprisselskab i verden med omkring 7000 ansatte. I dag opererer Norwegian godt 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Caribien og USA. Norwegian har en flyflåde på over 140 fly, som fragter ca. 30 millioner passagerer om året. Selskabet har en af verdens yngste flåder med en gennemsnitsalder på 3,6 år. I 2015 blev Norwegian kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016 og 2017 kårede flypassagererne Norwegian til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter i den anerkendte SkyTrax Awards. For femte år i træk er Norwegian også kåret som Europas bedste lavprisselskab af SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.