Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegians trafiktal for august kraftigt påvirket af rejserestriktioner og lavere efterspørgsel

Pressemeddelelse   •   Sep 04, 2020 08:02 CEST

Norwegian Boeing 737-800

Norwegians trafiktal for august er kraftigt påvirket af rejserestriktioner og lavere efterspørgsel som følge af COVID-19-pandemien. I august var kapaciteten 94 procent lavere end samme måned sidste år, og belægningsgraden var på 62,1 procent.

Den 1. juli genåbnede Norwegian 76 ruter og satte yderligere 15 fly tilbage i drift. Igennem sommeren er frekvenser og ruter løbende justeret baseret på ændringerne i efterspørgslen, der følger af stadigt skiftende rejserestriktioner og rejsevejledninger fra myndighederne.

Sammenlignet med samme periode sidste år faldt den totale kapacitet (ASK) med 94 procent, mens passagertrafikken (RPK) faldt med 96 procent. Belægningsgraden var 62,1 procent, et fald på 2,7 procentpoint. I alt rejste 313.316 kunder med Norwegian i august, en nedgang på 91 procent.

Yderligere detaljer om den fremtidige drift og den seneste finansopdatering kan findes i selskabets halvårsrapport (H1), der blev offentliggjort den 28. august.

-Efterspørgslen efter billetter påvirkes fortsat hurtigt af ændringer i myndighedernes rejsevejledninger. Vi tilpasser vores rutenetværk løbende for at imødekomme ændringerne, men der er ingen tvivl om, at corona-situationen og stadigt skiftende rejseråd gør det svært at planlægge. Den langvarige krise, som har ramt alle dele af luftfarten, fortsætter med at skabe usikkerhed i alle markeder, hvilket gør, at det er helt afgørende med tilstrækkelig langsigtet likviditetsstøtte for at beskytte rejsebranchen, arbejdspladser og kritisk infrastruktur, siger Norwegians koncernchef Jacob Schram

Se detaljerede trafiktal i vedlagte dokument. 

Norwegian

Norwegians historie begyndte for mere end 27 år siden. Norwegian blev grundlagt i 1993, men lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Norwegian blev hurtigt en vigtig aktør i international luftfart, først på de korte, europæiske ruter i Europa og senere på langdistanceruterne til og fra USA, Asien og Sydamerika. Norwegian har i dag en moderne og brændstofeffektiv flåde, der består af Boeing 787 Dreamliner- og Boeing 737-fly.

I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050.

Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og fem år i træk har passagererne peget på Norwegian som verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter. Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.