Gå til indhold
Norwegians resultater for tredje kvartal viser styrkede finanser før vintersæsonen

Pressemeddelelse -

Norwegians resultater for tredje kvartal viser styrkede finanser før vintersæsonen

Norwegian fremlagde i dag de finansielle resultater for tredje kvartal 2021. Tallene viser en fortsat positiv udvikling, der har været vedvarende siden afslutningen af rekonstruktionsprocessen i maj. Passagerefterspørgslen er stigende i alle markeder og tilgangen af bookinger frem mod sommersæsonen 2022 er høj.

- Resultaterne for tredje kvartal viser tydeligt, at vi er lykkedes med de forskellige tiltag, vi har gennemført på tværs af virksomheden ved at mindske gæld og økonomiske forpligtelser, samtidig med et stærkt fokus på at nedbringe omkostningerne. Vi ser også en positiv tendens, når det gælder bookinger længere frem i tid, og et stigende antal passagerer vælger at flyve med Norwegian på tværs af vores europæiske rutenetværk. Det er et finansielt styrket Norwegian, som nu står foran vintersæsonen. siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

Resultatet før skat (EBT) var på NOK 169 millioner sammenlignet med et tab på NOK 980 millioner i samme periode sidste år. I tredje kvartal rejste næsten 2,5 millioner med Norwegian, hvor selskabet sidste år havde cirka en million rejsende i samme periode. Kapaciteten (ASK) steg med 130 procent og passagertrafikken (RPK) steg med 177 procent sammenlignet med tredje kvartal i 2020. Belægningsgraden var på 73,1 procent, en stigning på 12,5 procentpoint. Den gennemsnitlige rutelængde forøgedes med 20 procent. Ved afslutningen af tredje kvartal bestod Norwegians flyflåde af 51 fly.

Omkostningskontrol i hele organisationen og god likviditetsstyring har bidraget til at give selskabet en solid finansiel position med NOK 7,6 milliarder i kontanter og likvide midler.

Inden vintersæsonen har Norwegian en stærkere finansiel position end tidligere år, blandt andet på grund af stærk omkostnings- og udgiftskontrol. Et stigende antal passagerer vælger Norwegian, når de skal flyve, og antallet af bookinger fortsætter med at vise en positiv tendens for det kommende år. Passagererne sætter pris på selskabets moderne og brændstofeffektive fly, professionelle og venlige service og adgangen til destinationer i det europæiske netværk, som selskabet tilbyder. Norwegian er især tilfreds med, at man har været i stand til for nylig fuldstændigt at genåbne det prisbelønnede fordelsprogram Norwegian Reward, som udgør en vigtig del af kundeoplevelsen hos Norwegian.

For yderligere information, se venligst vedhæftede PDF.

Emner

Kategorier


Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser. Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart. I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050. Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Pressekontakt

Mediekontakt

Mediekontakt

Pressekontakt Andreas Hjørnholm Nordisk kommunikationschef + 45 2657 0767
Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart.

I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050.

Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Norwegian