Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegians resultat for 2017 påvirket af global ekspansion, flådefornyelse og ekstraordinære omkostninger

Pressemeddelelse   •   Feb 15, 2018 08:17 CET

Norwegian fremlagde torsdag årsresultatet for 2017 og fjerde kvartal. Nettoresultatet for 2017 var på –299 mio. NOK, med en EBITDA på 60 mio. NOK. Norwegian har lavet betydelige investeringer i 2017 for at ruste koncernen til fremtidig vækst. Samtidig har højere brændstofpriser, leje af fly og mandskab, samt udlæg og kompensation til passagerer påvirket resultatet. Norwegian er godt positioneret for 2018 i form af godt billetsalg og en langt bedre bemandingssituation.

Norwegian omsatte for omkring 31 mia. NOK i 2017, en stigning på 19 procent sammenlignet med 2016. I alt blev 32 fabriksnye fly taget i brug og bidrog til en kapacitetsvekst på (ASK) på 25 procent. Belægningsgraden var uændret på 88 procent. Godt 33 millioner passagerer valgte at rejse med Norwegian i 2017, en stigning på 13 procent sammenlignet med foregående år.

I fjerde kvartal var resultatet -919 mio. NOK. Omsætningen var på ca. 7,8 mia. NOK, en stigning på 30 procent fra samme periode sidste år. Stigningen er hovedsageligt drevet af international vækst og større trafik i Norden. I overkanten af otte millioner passagerer valgte at flyve med Norwegian dette kvartal, en stigning på 12 procent. Belægningsgraden var på 85,3 procent. Norwegian lavede betydelige investeringer dette kvartal, blandt andet i oplæring af nye piloter og kabinepersonale til både den interkontinentale og europæiske operation, og har dermed lagt et godt grundlag for 2018.

- Vi er selvsagt ikke glade for resultatet. Samtidig var 2017 præget af global vækst, nye ruter, høj belægningsgrad og fortsat flådefornyelse. Gennem vores globale strategi bidrager vi til værdiskabelse og nye arbejdspladser overalt, hvor vi flyver. I 2017 fik vi flere store internationale kundepriser, som aldrig ville have været muligt uden alle vores dedikerede kolleger, siger koncernchef Bjørn Kjos i Norwegian.

- Norwegian har et godt udgangspunkt for 2018 med godt billetsalg og et stadig større interkontinentalt rutenet, som, kombineret med det store europæiske rutenet, gør Norwegian stadig mere konkurrencedygtig. Desuden har vi en langt bedre bemandingssituation sammenlignet med sidste år. Den største globale vækst vil aftage i anden halvdel af 2018, når 32 af i alt 42 Dreamlinere er taget i brug, fortsætter Kjos.Se vedlagte pdf for detaljeret information.


Pressekontakt:
Kommunikatjonschef Charlotte Holmbergh Jacobsson, tlf. + 46 709890518

Norwegian
Norwegian er verdens sjettestørste lavprisflyselskab, og i 2017 transporterede selskabet over 33 mio. passagerer. Flyselskabet tilbyder mere end 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Singapore, Argentina, Caribien, USA og Sydamerika. Norwegian har en flyflåde på 150 fly, der i gennemsnit er 3,6 år gamle, hvilket gør flyflåden til en af verdens yngste og grønneste. Norwegian er blevet kåret til Most Fuel-Efficient Airline on Transatlantic Routes af International Council on Clean Transportation (ICCT). Norwegian er blevet kåret som World's Best Low-Cost Long-Haul Airline af det anerkendte SkyTrax World Airline Awards de seneste tre år og for femte år i træk som Europe's Best Low-Cost Airline. Norwegian har omkring 9.000 medarbejdere.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.