Gå til indhold
Norwegians pilot- og kabineselskaber i Sverige og Danmark begæret konkurs

Pressemeddelelse -

Norwegians pilot- og kabineselskaber i Sverige og Danmark begæret konkurs

COVID-19 har påvirket luftfarten og rejsebranchen i meget højgrad gennem myndighedspålagte rejserestriktioner og nærmest fuld opbremsning i efterspørgslen. For Norwegian har dette ført til, at selskabet har måttet aflyse næsten alle flyvninger, mens der fortsat oppebæres personaleomkostninger i flere lande. Norwegian har gennemført en række tiltag for at reducere omkostningerne, men desværre er pilot- og kabineselskaberne i Danmark og Sverige i dag blevet begæret konkurs. Begæringen berører ikke moderselskabet Norwegian eller pilot- og kabineselskaberne i Norge.

Beslutningen om at begære Norwegians fire datterselskaber, Pilot Services Sweden AB, Norwegian Pilot Services Denmark ApS, Norwegian Cabin Services Denmark ApS og Norwegian Air Resources LH ApS, blev truffet af bestyrelserne i de respektive selskaber i dag mandag. I Norge findes der effektive hjemsendelsesmuligheder, som indebærer, at staten står for samtlige lønomkostninger under hjemsendelsesperioden. Desværre findes ikke ordninger med tilsvarende dækning i Sverige og Danmark, hvilket betyder, at der fortsat er omkostninger selv om piloter og kabinepersonale ikke er i arbejde.

Norwegians flyselskab med driftstilladelse i Sverige, Norwegian Air Sweden (NSE), og selskabets 54 svenskregistrede fly er ikke berørt. Norwegian har ikke haft væsentlig flyaktivitet i Sverige eller Danmark i flere uger som følge af COVID-19.

- Dette er den værste krise, flybranchen nogensinde har befundet sig i, og vi har gjort alt, hvad der står i vores magt, for at undgå det, der nu sker med vores datterselskaber i Sverige og Danmark. Vi har anmodet om statslige lånegarantier i både Sverige og Danmark på samme måde som vores konkurrenter. Den første formelle ansøgning til de svenske myndigheder blev afsendt for en måned siden, men der er fortsat ikke kommet konkrete forslag til likviditetstiltag. Vi har ikke tid til at vente, for denne krise er akut. Vores piloter og kabinepersonale er helt centrale i Norwegians virksomhed, og de har gjort et helt fantastisk stykke arbejde. Dette har været en ekstrem tung beslutning, og jeg vil på det stærkeste beklage overfor de af vores medarbejdere, der nu bliver berørt. Vi arbejder døgnet rundt for at komme igennem denne krise, sådan at vi på den anden side af dette kan komme på vingerne igen bedre og stærkere end nogensinde, hvor vi også kan tilbyde flere arbejdspladser for flyvende personale i fremtiden, siger Norwegians koncernchef Jacob Schram.

De selskaber, der begæres konkurs, er:

  • Norwegian Pilot Services Denmark ApS
  • Norwegian Cabin Services Denmark ApS
  • Norwegian Air Resources Denmark LH ApS
  • Pilot Services Sweden AB


Norwegian har også opsagt aftaler med selskaberne OSM Aviation og Rishworth som følge af, at behovet for piloter og kabineansatte nu er ikke-eksisterende.

I alt påvirker dette 1571 piloter og 3134 kabineansatte i Sverige, Danmark, Finland, Spanien, Storbritannien og USA. De cirka 700 piloter og 1300 kabineansatte med base i Norge, Frankrig og Italien berøres ikke af dette.

Sagen er nu overdraget til konkursdomstole og konkursforvaltere i de respektive lande.

Pressemøde med Norwegians koncernchef Jacob Schram i dag klokken 15.00
Norwegian inviterer til pressemøde med koncernchef Jacob Schram på selskabets hovedkontor Oksenøyveien 3, Lysaker, Oslo. Pressemødet streames live via dette link. Spørgsmål fra journalister, der ikke kan deltage fysisk, kan stilles ved at klikke på spørgsmålstegnet i øverste venstre hjørne i live streamingen.

Emner


Norwegian

Norwegian er et af de største lavprisselskaber i verden med over 36 millioner rejsende i 2019. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, USA og Sydamerika. Norwegian har næsten 11.000 medarbejdere og en moderne og mere miljøvenlig flyflåde på omkring 160 fly. Norwegian er i seks gange i træk fra 2013-2018 blevet kåret til "Europas bedste lavprisselskab" og fem gange i træk fra 2015-2019 blevet kåret til "Verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter" af flypassagerer, der har stemt til det anerkendte SkyTrax World Airline Awards. Norwegian er to gange udnævnt som det mest brændstofeffektive flyselskab på transatlantiske flyvninger af International Council on Clean Transportation (ICCT).

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Pressekontakt

Mediekontakt

Mediekontakt

Pressekontakt Andreas Hjørnholm Nordisk kommunikationschef + 45 2657 0767
Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart.

I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050.

Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Norwegian