Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegians EU-selskab får amerikansk flyvetilladelse

Pressemeddelelse   •   Dec 03, 2016 08:49 CET

Det amerikanske transportministerium godkendte sent fredag aften dansk tid Norwegian Air Internationals ansøgning om tilladelse til at fly til og fra USA. Norwegians EU-selskab har ventet tre år på at få en såkaldt "Foreign Air Carrier permit".

"Vi er meget tilfredse med, at amerikanske myndigheder omsider har givet vores EU-selskab tilladelse til at flyve til og fra USA. Dette betyder, at Norwegian kan fortsætte den globale ekspansion for fuld styrke og åbne ruter til spændende destinationer over hele verden. Godkendelsen indebærer også, at vi kan skabe mange nye arbejdspladser både i Europa og USA og bidrage til lokal værdiskabelse gennem øget turisme”, siger koncernchef Bjørn Kjos.

I løbet af de tre år, Norwegian har ventet på tilladelsen, har selskabet fået bred støtte fra europæiske myndigheder, lufthavne, flyselskaber, politikere, medier, forbrugergrupper og andre.


Pressekontakt:
Informationschef Daniel Kirchhoff, tlf. 26 57 07 67

Norwegian
Norwegian er det 6. største lavprisselskab i verden med omkring 5.500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt 450 ruter til mere end 140 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Caribien og USA. Norwegian har en flyflåde på over 100 fly, som fragter over 26 millioner passagerer om året. Selskabet har en af verdens yngste flåder med en gennemsnitsalder på 3,6 år. I 2015 blev Norwegian kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015 og 2016 kårede flypassagererne Norwegian til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter i den anerkendte SkyTrax Awards. For fjerde år i træk er Norwegian også kåret som Europas bedste lavprisselskab af SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.