Gå til indhold
Foto: Jørgen Syversen
Foto: Jørgen Syversen

Pressemeddelelse -

Norwegians enhedsindtægter steg med 18 procent i november

Norwegians trafiktal for november viser, at enhedsindtægterne steg for ottende måned i træk, mens kapaciteten blev reduceret i tråd med selskabets strategi. Enhedsindtægterne steg med 18 procent og belægningsgraden med 4,2 procentpoint til 83 procent.

I alt 2.283.821 passagerer fløj med selskabet i denne måned, og punktligheden var på 86,2 procent, en stigning på 3,7 procentpoint. Selskabet gennemførte 99,8 procent af de planlagte flyvninger.

- Jeg er godt tilfreds med, at vi fortsætter med at levere højere enhedsindtægter, højere belægningsgrad og bedre punktlighed. Den planlagte kapacitetsreduktion påvirker tallene positivt i tråd med strategien om at gå fra vækst til lønsomhed. Også i denne måned har vi justeret ruteporteføljen og kapaciteten for den kommende vintersæson og næste sommer for at sikre, at vi er godt positionerede til at møde efterspørgslen, siger fungerende koncernchef og finansdirektør i Norwegian, Geir Karlsen.

Den totale trafik (RPK) faldt med 23 procent og kapaciteten (ASK) faldt med 27 procent.

Selskabet har i november reduceret CO2-udledningen til 73 gram per passagerkilometer, en reduktion på 6 procent sammenlignet med samme periode sidste år, til trods for at MAX-flyene står på jorden, og selskabet har været nødsaget til at leje ældre fly ind. Norwegian har en af de mest moderne og brændstofeffektive flyflåder i verden med en gennemsnitsalder på 3,8 år. Selskabet har reduceret udledningen af CO2 per passager med 30 procent siden 2008. Hvis alene Norwegians egne fly var blevet regnet ind i udledningstallene, ville reduktionen have været endnu større i denne måned.

Emner

Tags


Norwegian

Norwegian er det femtestørste lavprisselskab i verden med over 37 millioner rejsende i 2018. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, USA og Sydamerika. Norwegian har en flyflåde på omkring 170 fly med en gennemsnitsalder på 3,8 år og er blandt de mest moderne og miljøvenlige flyselskaber i verden. Norwegian er blevet kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016, 2017 og 2018 er Norwegian blevet kåret til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter, ifølge de passagerer der har stemt til anerkendte SkyTrax World Airline Awards. For sjette år i træk er Norwegian også blevet kåret til Europas beste lavprisselskab af SkyTrax. Norwegian har cirka 11.000 dedikerede medarbejdere.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Pressekontakt

Mediekontakt

Mediekontakt

Pressekontakt Andreas Hjørnholm Kommunikationschef Danmark + 45 2657 0767
Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Relateret materiale

Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart.

I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050.

Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Norwegian