Gå til indhold
Udsigten fra Norwegians nyeste medlem af flyflåden, en helt ny Boeing 737 MAX 8.
Udsigten fra Norwegians nyeste medlem af flyflåden, en helt ny Boeing 737 MAX 8.

Pressemeddelelse -

Norwegian vurderet som det mest bæredygtige flyselskab i Danmark

Norwegian er det mest bæredygtige flyselskab i Danmark, hvis man spørger danskerne. Det fremgår af Sustainable Brand Index TM 2023, der netop er offentligt. Det er en vigtig anerkendelse af det arbejde for en grønnere luftfart, som Norwegian har gjort og vil fortsætte i årene fremover.

Sustainable Brand Index TM 2023 er den største uafhængige undersøgelse af, hvordan forbrugerne opfatter virksomhedernes bæredygtighedsprofil. I Danmark er 12.000 forbrugere blevet spurgt i undersøgelsen. Undersøgelsen viser, at Norwegian blandt forbrugerne opfattes som det mest bæredygtige flyselskab i Danmark.

- Det er en vigtig anerkendelse for os, fordi klimakrisen er det væsentligste problem, vi som sektor står overfor de kommende år. I Norwegian har vi et mål om at reducere CO2-udledningen med 45 procent inden 2030, og vi arbejder med en lang række initiativer, der hver dag bringer os tættere på det. Prisen viser, at vi er lykkes med at forklare det til vores kunder, nemlig danskere, der gerne vil ud at rejse. Det giver blod på tanden for at fortsætte arbejde for et mere bæredygtigt Norwegian, siger Andreas Hjørnholm, nordisk chef for kommunikation og public affairs i Norwegian.

Vil reducere med 45 procent inden 2030

Norwegian har sat et ambitiøst miljø- og klimaprogram, der både adresserer kortsigtede ”her-og-nu”-klimagevinster og langsigtede løsninger, der vil transformere luftfarten. Det munder ud i et 2030-delmål om en reduktion af klimagasudledninger på 45 procent per passagerkilometer i forhold til 2010. Det gælder blandt andet:

  • Indkøb af de nyeste og mest brændstofeffektive fly: Norwegian købt 50 helt nye Boeing 737 MAX-fly, der reducerer udledningen med ca. 14 procent i forhold til de fly, de udskifter. Flyene sættes løbende i trafik fra 2025. Udover de 50, har selskabet option på indkøb af yderligere 30 fly af samme type.
  • Brændstofeffektive flyvninger: Norwegians piloter har adgang til den nyeste teknologi, der benytter den tilgængelig data bl.a. fra flyet selv om vind, vejr, hastighed og højde, der hjælper dem med at flyve så brændstofeffektivt som muligt.
  • Bæredygtigt flybrændstof: Norwegian arbejder på at stimulere til at øge produktion og anvendelse af bæredygtigt flybrændstof ganske betragteligt over de kommende år gennem samarbejde med andre virksomheder og organisationer.

Læs mere om Norwegians bæredygtighedsarbejde her.

Læs rapporten fra SB Index, der udgiver Sustainable Brand Index her.

Emner


Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser. Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart. I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050. Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian