Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian tilbyder CO2-kompensation og bliver det første flyselskab, der underskriver FN-program for klimainitiativer

Pressemeddelelse   •   Dec 04, 2019 10:51 CET

Norwegian har indgået et samarbejde med klimaselskabet CHOOOSE, der gør det let for passagererne at kompensere for CO2-udledningen, når de køber billet hos flyselskabet. Initiativet bliver positivt modtaget af FN’s klimasekretariat UNFCCC.

Fra og med i dag Norwegian tilbyder Norwegian sine kunder klimakompensation som en simpel, integreret del af bookingprocessen.

- Norwegian er blevet udnævnt til et af verdens mest klimavenlige flyselskaber, og vi arbejder hele tiden med at reducere vores belastning med nye tiltag. Ved at tilbyde CO2-kompensation sætter vi en pris på passagerernes faktiske klimabelastning, og gør det dermed let for kunderne at bidrage til en mere bæredygtig luftfart, siger fungerende koncernchef i Norwegian, Geir Karlsen.

- Selvom kommerciel luftfartsteknologi udvikler sig hastigt og Norwegian fortsat vil reducere klimabelastningen, så der det i dag ikke muligt at flyve helt uden C02-aftryk. Vi ved, at mange af vores kunder ønsker at kunne kompensere for den udledning, de er anledning til, siger Geir Karlsen.

Første flyselskab, der underskriver FN’s klimaprogram
Norwegian er det første flyselskab, der underskriver FN’s program for klimainitiativer og har forpligtet sig til at blive klimaneutrale inden 2050.

- At sætte en pris på CO2 på denne måde tilskynder til handling og ambitioner på alle niveauer i samfundet, også i erhvervslivet. Vi byder Norwegians initiativ til at hjælpe kunderne med at kompensere for udledningen, når de rejser, velkommen. At bringe mennesker sammen er grundlæggende for global forståelse, for økonomien, for velvære og for planeten. Vi byder Norwegian velkommen i vores ”Climate Neutral Now”-program, siger Niclas Svenningsen, Manager Global Climate Action hos UNFCCC.

Støtter CO2-reducerende energiprojekt
Den nye tilvalgsmulighed er blevet udviklet, så den er så informativ, enkel og transparent som mulig. Efter at have valg flyvning, bliver kunden informeret om sin CO2-udledning på den specifikke rute sammenlignet med branchegennemsnittet. Regnestykket bag CO2-beregneren er baseret på den FN’s International Civil Aviation Organisations (ICAO) officielle metode, the International Council of Clean Transportation (ICCT) og Norwegians egne, faktiske udledningstal.

Kunderne bliver tilbudt en enkel mulighed for at kompensere for deres personlige CO2-aftryk, når de flyver med Norwegian. Vælger man at CO2-kompensere, bliver bidraget brugt til at finansiere projekter, der reducerer den globale CO2-udledning. Projekterne er godkendt af FN og Gold Standard, der sætter standarden for klima- og udviklingsinitiativer for at kvantificere, certificere og maksimere effekten. Gold Standard inkluderer også bidrag til andre FN-mål for bæredygtig udvikling.

- Udover en positiv klimaeffekt, giver Gold Standard-projekter andre fordele for lokalsamfundene som for eksempel ny beskæftigelse, ren energi og bedre luftkvalitet. Hvis Norwegians kunder brænder for klimaretfærdighed, kan de stole på, at deres bidrag går langt udover at kompensere for CO2-udledningen, siger Sarah Leugers, kommunikationsdirektør i Gold Standard.

Smidig integration
Norwegian har indgået et samarbejde med CHOOOSE, der er et klimafokuseret teknologiselskab i Oslo, Norge. CHOOOSE har udviklet en løsning, der smidigt er integreret i bestillingsprocessen, hvilket gør det let for kunder at støtte CO2-reducerende projekter i verden. Udover Norwegian har CHOOOSE et bredt spektrum af partnere og har nu kunder i mere end 70 lande.

- CHOOOSE samarbejder med de, der udfordrer status quo, viser at de er optagede af at reducere udledningerne og tager ansvar for elefanten i rummet, nemlig at det baseret på dagens teknologi er umuligt at undgå klimabelastning, siger Andreas Slettvoll, administrerende direktør i CHOOOSE.

- CHOOOSE har opnået meget på kort tid, og sammen tilbyder vi den bedste løsning til vores kunder. CHOOOSE opererer i et område, der udvikler sig hurtigt og repræsenterer en ny, forfriskende tilgang til klimainitiativer, Geir Karlsen, fungerende koncernchef i Norwegian.

Norwegian bliver i 2015 og 2018 udnævnt til at være verdens mest brændstofeffektive flyselskab på de transatlantiske ruter af International Council of Clean Transportation (ICCT), og siden 2008 har flyselskabet reduceret udledningerne med 30 procent per passagerkilometer takket været nye, brændstofeffektive fly.

Læs mere om Norwegians partnerskab med CHOOOSE her: https://www.norwegian.com/dk/chooose

Kontakt for medier

Norwegian: Kommunikationschef i Danmark, Andreas Hjørnholm, andreas.hjoernholm@norwegian.com
CHOOOSE: Administrerende direktør, Andreas Slettvoll, andreas.slettvoll@chooose.no

Norwegian

Norwegian er det femtestørste lavprisselskab i verden med over 37 millioner rejsende i 2018. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, USA og Sydamerika. Norwegian har en flyflåde på omkring 170 fly med en gennemsnitsalder på 3,8 år og er blandt de mest moderne og miljøvenlige flyselskaber i verden. Norwegian er blevet kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016, 2017 og 2018 er Norwegian blevet kåret til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter, ifølge de passagerer der har stemt til anerkendte SkyTrax World Airline Awards. For sjette år i træk er Norwegian også blevet kåret til Europas beste lavprisselskab af SkyTrax. Norwegian har cirka 11.000 dedikerede medarbejdere.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.