Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian slår konkurrenterne til Spanien

Pressemeddelelse   •   Jul 03, 2019 10:11 CEST

Norwegian er nu det flyselskab, der flyver allerflest passagerer mellem Spanien og de nordiske lande med en markedsandel på 43 procent. Norwegian har fragtet 5,35 millioner passagerer mellem Norden og Spanien sidste år i et stærkt konkurrencepræget marked.Det viser officielle tal fra den spanske lufthavnsoperatør AENA.

Efter at have erobret pladsen som største Spanien-operatør fra Island i april er Norwegian nu det selskab, der fragter allerflest rejsende mellem Norden og Spanien. For nylig lancerede Norwegian to Spaniens-ruter yderligere – fra København til Fuerteventura og fra Billund til Gran Canaria. Med en markedsandel på 43 procent er der ingen andre selskaber, der har flere rejsende mellem Spanien og henholdsvis Danmark, Norge, Sverige, Island og Finland end Norwegian.

- Norwegian begyndte at flyve til Spanien allerede i 2003 og har løbende opbygget en solid tilstedeværelse i landet til stor glæde for både nordiske og spanske rejsende, og ikke mindst den spanske turistbranche. Denne sommer tilbyder vi 65 ruter mellem Spanien og Danmark, Norge, Sverige, Island og Finland, hvilket er flere end noget andet flyselskab. For de eventyrlystne, som vil opleve endnu mere på sin Spaniensferie er det også muligt, at kombinere flere spanske destinationer ved at vælge Norwegians indenrigsruter i Spanien. For de, der endnu ikke har bestilt sommerferien, er det stadig muligt at finde nogle virkeligt fine Spaniens-priser lige nu, siger kommerciel direktør i Norwegian, Helga Bollmann Leknes.

Med 65 direkte sommerruter bidrager Norwegian til øget turisme, nye arbejdspladser og værdiskabelse i både Norden og i Spanien. Norwegian har været det største flyselskab mellem Spanien og Danmark siden 2011, Spanien og Norge siden 2008, Spanien og Sverige siden 2013 og Spanien og Finland siden 2018. I april 2019 overtog Norwegian også førstepladsen mellem Spanien og Island.

Norwegian flyver på 18 ruter mellem Danmark og Spanien (både sommer- og vinterruter):

  • Fra København (CPH) flyver Norwegian til Madrid, Malaga, Alicante, Ibiza, Mallorca, Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura og Barcelona.
  • Fra Aalborg (AAL) flyver Norwegian til Malaga, Gran Canaria, Alicante og Mallorca.
  • Fra Billund (BLL) flyver Norwegian til Malaga, Alicante, Mallorca, Gran Canaria og Barcelona.


Kontakt for medier
Kommunikationschef Andreas Hjørnholm. E-mail: andreas.hjoernholm@norwegian.com.

Norwegian

Norwegian er det femtestørste lavprisselskab i verden med over 37 millioner rejsende i 2018. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Singapore, Caribien, USA og Sydamerika. Norwegian har en flyflåde på omkring 170 fly med en gennemsnitsalder på 3,8 år og er blandt de mest moderne og miljøvenlige flyselskaber i verden. Norwegian er blevet kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016, 2017 og 2018 er Norwegian blevet kåret til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter, ifølge de passagerer der har stemt til anerkendte SkyTrax World Airline Awards. For sjette år i træk er Norwegian også blevet kåret til Europas beste lavprisselskab af SkyTrax. Norwegian har cirka 11.000 dedikerede medarbejdere.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.