Gå til indhold
Norwegian rapporterer driftsresultat (EBIT) på 1,5 milliarder norske kroner

Pressemeddelelse -

Norwegian rapporterer driftsresultat (EBIT) på 1,5 milliarder norske kroner

Norwegian har i dag fremlagt resultatet for fjerde kvartal 2022 og foreløbigt årsresultat. For hele året leverede Norwegian et driftsresultat (EBIT) på 1502 millioner norske kroner (NOK). Flyselskabet minimerede tabet for skat (EBT) til NOK 80 millioner i fjerde kvartal, som var præget af sæsonbaseret lavere efterspørgsel. Det viser Norwegians evne til at tilpasse kapaciteten og sikre kontantbeholdningen i overgangen fra en travl rejsesommer i 2022 til en roligere vintersæson.

I fjerde kvartal 2022 leverede selskabet et negativt driftsresultat på NOK 39 millioner. Resultatet før skat (EBT) blev på minus NOK 80 millioner. Stærk likviditetsstyring gjorde, at selskab gik ud af 2022 med en kontantbeholdning på NOK 7,8 milliarder. Ved årsskiftet bestod Norwegians flåde af 70 fly.

– For Norwegian var 2022 præget af stærk operationel drift i et år, hvor luftfarten oplevede betydelige kapacitetsudfordringer på tværs af lufthavnene i Europa. For hele året leverer vi et driftsresultat (EBIT) på NOK 1502 millioner - på trods af rekordhøje brændstofpriser og en stærk amerikansk dollar, siger koncernchef Geir Karlsen, Norwegian.

I fjerde kvartal 2022 havde Norwegian 4,6 millioner passagerer sammenlignet med 3,1 millioner i samme periode i 2021. Kapaciteten (ASK) var på 6,9 milliarder sædekilometer, mens passagertrafikken (RPK) var på 5,7 milliarder sædekilometer. Belægningsgraden steg til 81,4 procent fra 77,0 procent i fjerde kvartal 2021.

Nordens mest punktlige flyselskab

Punktligheden blev påvirket af krævede vejrforhold ved flere europæiske lufthavne, som forplantede sig til resten af netværket. Andelen af afgange indenfor 15 minutter af planlagt tid var i fjerde kvartal på 82,3 procent, sammenlignet med 87,8 procent for samme kvartal året før. Samtidig er det en betragtelig stigning fra 73,6 procent i foregående kvartal. Regulariteten, der angiver andelen af gennemførte flyvninger, var på 99,4 procent. Norwegian blev i 2022 kåret til Nordens mest punktlige flyselskab og er blandt de allermest punktlige i Europa, hvilket fremgår af en rapport fra Cirium, et internationalt selskab, der analyserer flydata.

– At Norwegian i 2022 blev kåret til Nordens mest punktlige selskab er en anerkendelse af alle vores dygtige kollegers indsats, og det er en vigtig årsag til, at et stigende antal kunder vælger at flyve med os - både med arbejde og i fritiden. Vores nytårsudsalg endte med over en million solgte sæder på bare 14 dage. Det er et lovende tegn på, at vi har et spændende år foran os, siger Karlsen.

Ser frem mod et stærkt 2023

Norwegian har et stærkt udgangspunkt for at tage rollen som et af Nordens førende flyselskaber også i 2023. Norwegian tilbyder mere end 300 ruter på tværs af Norden og til attraktive europæiske rejsemål. Med en stærk varemærkeloyalitet, en solid organisation og en robust finansiel situation er Norwegian godt rustet til at tackle kortsigtede svingninger i efterspørgslen.

For at imødekomme den forventede høje efterspørgsel i året, der kommer, har Norwegian underskrevet en intentionsaftale om at lease seks Boeing 737 MAX 8-fly fra Air Lease Corporation (ALC), som forventes leveret før sommersæsonen. Disse fly vil kompensere for forsinkede flyleverancer fra Boeing dette forår. Norwegian forventer at have en flåde på 81 fly i sommersæsonen 2023.

Emner

Kategorier


Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser. Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart. I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050. Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian