Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian præsenterer sine første spanske halehelte – Ellehammer også ny Norwegian-halehelt

Pressemeddelelse   •   Nov 16, 2015 09:00 CET

Efter stærk vækst i Spanien kan Norwegian nu præsentere sine første to spanske halehelte. De to store personligheder er Christopher Columbus og Juan Sebastián Elcano. Det er første gang nogensinde, at flyselskabet præsenterer ”ikke-nordiske” personligheder på halerne. Samtidig kan Norwegian også afsløre den danske flypioner Jacob Ellehammer som nye halehelt. De tre fly vil få base på Guadaloupe og Martinique i vinter.

Norwegian byder nu tre nye personligheder velkommen på halen af sine fly. De første spanske halehelte er et resultat af, at selskabet oplever stærk, international vækst.

”Det er en glæde at byde tre nye halehelte velkommen. Spanien er et hurtigt voksende marked for Norwegian – også i form af indenrigsruter. Derfor er det helt naturligt, at vi nu får vores første spanske helte på flyhalerne,” siger Norwegians kommercielle direktør, Thomas Ramdahl.

Jacob Ellehammer 13. danske halehelt

Norwegian har også fået sin 13. danske halehelt. Der er tale om opfinderen og flypioneren Jacob Ellehammer.

"J.C.H.Ellehammer - en af Danmarks største og mest alsidige opfindere - havde en usædvanlig evne til at skue ind i fremtiden. Men da han i 1906 udførte sine historiske og berømte flyveforsøg, forudså han næppe, at han skulle fejres med et portræt på haleroret af et stort passagerfly. I J.C.H. Ellehammers Fond er vi meget glade for, at Norwegian nu hylder fly-pioneren J.C.H.Ellehammer. Det er oplagt og J.C.H. Ellehammer velfortjent at have sit billede de næste mange år på et af Norwegians nye Boeing 737-800," siger formanden for J.C.H. Ellehammers Fond Lars Gudmand Pedersen.

Norwegian har i dag 81 halehelte, 79 af dem fra Norden. Heltene er mennesker, som har udfordret normerne og inspireret andre. Udover Ellehammer tæller Norwegians danske halehelte blandt andre H.C. Andersen, Karen Blixen, Søren Kierkegaard og Carl Nielsen.

Vedlagt er billeder af Columbus, Elcano og Ellehammer.

Om Norwegians nye halehelte

Christopher Columbus er kendt som den, der opdagede Amerika i 1492, da han forsøgte at finde den vestlige søvej fra Europa til Indien. Columbus var ikke den første europæer, som krydsede Atlanterhavet og vendte hjem til Europa, men det var hans rejser, som fik betydning, og som indledte europæernes kolonisering af Amerika. Endvidere var Columbus den første europæer, som kom til både Guadaloupe (1493) og Martinique (1502).

Juan Sebastián Elcano var en del af besætningen som rejste på historiens første jordomsejling; ledet af den portugisiske navigatør Ferdinand Magellan. Af en besætning på 241 mænd, som satte sejl i 1519 kom kun 17 tilbage til Spanien tre år senere. Efter Magellan mistede livet på Filippinerne, tog Elcano roret, og som kaptajn første han besætningen til rejsens mål - Krydderiøerne

Jacob Christian Hansen-Ellehammer var en dansk opfinder og flypioner. Hans første flyvning fandt sted den 12.9.1906 på øen Lindholm ved Lolland. Flyvningen, der var over en distance på 42 meter, blev imidlertid ikke internationalt anerkendt, idet flyet var fastholdt i en cirkelformet bane af en wire under flyvningen. I 1908 vandt Ellehammer førstepræmien ved et flyvestævne i Kiel (Kilde: Gyldendal).

Pressekontakt:

Informationschef Daniel Kirchhoff, tlf. 26570767

Norwegian
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og det tredjestørste lavprisselskab i Europa. I dag opererer Norwegian 424 ruter til 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand og USA. Norwegian fløj 24 millioner passagerer i 2014. Selskabet er børsnoteret (2003) og har omkring 4500 ansatte. Norwegian har 99 fly i flåden md en gennemsnitsalder på 4 år. Norwegian indfaser løbende nye, mere miljøvenlige fly og har en af de mest moderne flyflåder i verden. Både i 2013, 2014 og 2015 blev Norwegian kåret til Europas bedste lavprisselskab af anerkendte SkyTrax Airline Awards. I 2015 blev Norwegian også kåret til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter. Det er flypassagererne selv, der bedømmer over 200 flyselskaber over hele verden i det, der er betegnet som den mest prestigefyldte prisuddeling i flybranchen. For mere information besøg www.norwegian.com   

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.