Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian-passagerer gav over fire millioner kroner til UNICEF i 2016

Pressemeddelelse   •   Jan 07, 2017 10:07 CET

Norwegians koncernchef Bjørn Kjos i den Cetralafrikaske Republik

Norwegians samarbejde med UNICEF bidrog til at hjælpe mange børn i 2016. Med et enkelt klik har Norwegians passagerer i løbet af det sidste år bidraget med over fire millioner kroner til UNICEF’s arbejde for verdens mest udsatte børn. Det har de gjort ved at give et bidrag til UNICEF, når de bestiller en flybillet på Norwegians hjemmeside.

Det samlede bidrag fra Norwegians passagerer var 4.300.000 kroner. Det er nok til fuldt at finansiere frem skoler, installere 1500 brønde med vandpumper, som kan forsyne en hel landsby eller flygtningelejr med rent drikkevand, halvanden million nødhjælpspakker, som giver 34.000 madrationer i to uger, eller poliovaccine til en million børn.

”Jeg vil takke alle vores fantastiske passagerer for den gavmildhed, de har vist i 2016. Disse penge bidrager til, at UNICEF kan sørge for, at endnu flere børn får den fremtid, de fortjener. Derudover viser dette, at ved at gøre det let at donere, så bidrager endnu flere”, siger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

”På vegne af verdens børn vil vi i UNICEF takke Norwegians passagerer, som på en enkel måde har bidraget til at sikre overlevelse og udvikling. Mange små beløb udgør til sammen et fantastisk resultat. Vi håber, at passagererne vil fortsætte med at redde liv ved et enkelt klik”, siger UNICEF Norges fungerende generalsekretær Merete Agerbak-Jensen.

Norwegians passagerer har mulighed for at donere 25, 50, 75 eller 10 kroner, når de afslutter deres billetbestilling på selskabets hjemmeside. 25 kroner er nok til at vaccinere 10 børn mod polio, mens 50 kroner kan give 1.000 vandrensetabletter, hvilket er nok til 5.000 liter rent drikkevand. 75 kroner er nok til 21 energimadpakker – en uges ration til et underernæret barn, og 100 kroner er nok til skolebøger til en hel klasse.

Siden 2007 har Norwegian og UNICEF haft et signaturpartnerskab. Gennem samarbejdet har de i fællesskab fløjet nødhjælp til Den Centralafrikanske Republik og til syriske flygtninge i Jordan. Norwegian har også haft indsamlinger om bord, ligesom alle Norwegian-ansatte donerer deres julegave til UNICEF.

Kontaktpersoner:
Norwegians pressetelefon, tlf. +47 815 11 816
UNICEF: Merete Agerbak-Jensen, fungerende generalsekretær, tlf. +47 918 39 596

Norwegian
Norwegian er det 6. største lavprisselskab i verden med omkring 5.500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt 450 ruter til mere end 140 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Caribien og USA. Norwegian har en flyflåde på over 100 fly, som fragter over 26 millioner passagerer om året. Selskabet har en af verdens yngste flåder med en gennemsnitsalder på 3,6 år. I 2015 blev Norwegian kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015 og 2016 kårede flypassagererne Norwegian til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter i den anerkendte SkyTrax Awards. For fjerde år i træk er Norwegian også kåret som Europas bedste lavprisselskab af SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.