Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian og Widerøe indgår samarbejdsaftale

Pressemeddelelse   •   Jan 26, 2018 14:24 CET

Norwegian og Widerøe underskrev fredag en samarbejdsaftale, som for første gang vil give rejsende på indenrigsruter i Norge mulighed for at flyve med Widerøe og Norwegian. Der bliver øget konkurrence på det norske indenrigsnet, når Widerøe om kort tid åbner for bestilling af Norwegian-flyvninger og gennemgående rejser på sine ruter i Norge.

I første omgang indebærer samarbejdet, at Widerøe skal sælge gennemgående billetter med Widerøe og Norwegian på sine hjemmesider. Selskaberne satser på, at billetterne lægges til salg i første halvdel af marts. Efter planen vil billetterne også kunne købes på Norwegians hjemmesider hen mod slutningen af året.

- Aftalen mellem Norwegian og Widerøe bidrager til øget konkurrence på det norske indenrigsmarked. Det betyder, at de rejsende får flere valgmuligheder, større fleksibilitet, kortere rejsetid og ikke mindst adgang til lavere priser. Nu kan den rejsende for eksempel flyve med Norwegian til Trondheim og videre ud i kortbanenettet uden at måtte betale dobbelt passagerafgift, siger kommerciel direktør i Norwegian Thomas Ramdahl.

- Widerøe arbejder uafbrudt med at forbedre flytilbuddet for vores kunder ude i Distrikts-Norge. Aftalen med Norwegian gør, at kunden får flere rejsealternativer at vælge imellem. I alt vil dette give et bedre tilbud, så det her bliver godt for Widerøes kunder, siger Christian Skaug, Direktør Network & Pricing i Widerøe.


Følgende ruter er inkluderet i aftalen:

  • Oslo - Røros
  • Alle ruter mellem Oslo og Bergen til Sogn og Fjordane og Ørsta/Volda
  • Alle ruter mellem Trondheim og Helgeland (Mo i Rana, Mosjøen, Brønnøysund og Sandnessjøen)
  • Trondheim og Oslo til Rørvik og Namsos
  • Alle ruter i Nordland, Troms og Finnmark, bortset fra Bodø - Bardufoss
  • Direkte ruter fra Oslo til Helgeland (Mo i Rana, Mosjøen, Brønnøysund og Sandnessjøen) og Lofoten (Svolvær, Leknes, Stokmarknes)
  • Direkte ruter fra Bergen til Bodø og Tromsø
  • Sandefjord/Kristiansand/Trondheim til Evenes


Kontakt for pressen:
Norwegian: Kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson, tlf. +46 709890518
Widerøe: Direktør for kommunikation og samfundskontakt Silje Brandvoll, tlf. +47 98901003

Norwegian
Norwegian er det 6. største lavprisselskab i verden med omkring 7000 ansatte. I dag opererer Norwegian godt 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Caribien og USA. Norwegian har en flyflåde på over 140 fly, som fragter ca. 30 millioner passagerer om året. Selskabet har en af verdens yngste flåder med en gennemsnitsalder på 3,6 år. I 2015 blev Norwegian kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016 og 2017 kårede flypassagererne Norwegian til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter i den anerkendte SkyTrax Awards. For femte år i træk er Norwegian også kåret som Europas bedste lavprisselskab af SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.