Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian og UNICEF udvider globalt samarbejde: Støt arbejdet for børns vilkår, når du bestiller flyrejsen

Pressemeddelelse   •   Jun 23, 2015 07:01 CEST

Norwegian og UNICEF tager det langvarige samarbejde et skridt videre. Det er nu muligt for flyselskabets kunder at donere penge til UNICEF’s arbejde for børns vilkår, når man bestiller sin næste rejse.

"Norwegian og UNICEF har i flere år haft en række aktiviteter for at indsamle midler til arbejdet for børns vilkår over hele verden. Jeg så selv, hvor generøse vores kunder var, da vi sendte et fuldlastet fly med nødhjælp til Den Centralafrikanske Republik i efteråret. Nu håber vi, at muligheden for at give et lille beløb samtidig med, at man bestiller flybilletter på vores hjemmeside, vil føre til, at endnu flere børn vil få den fremtid, de fortjener," siger administrerende direktør Bjørn Kjos.

Et lille klik, når billetkøbet afsluttes, er nok. På den måde kan du give et lille beløb til fordel for UNICEF’s arbejde for børns vilkår over hele verden.

"Dette gør en stor forskel"
"Vi ved, at mange ønsker at skabe en bedre fremtid for verdens børn. Gennem denne nye løsning gør Norwegian det endnu lettere for de rejsende at gøre en forskel," siger Bernt G. Apeland, som er generalsekretær i UNICEF Norge.

Igennem donationsløsningen kan man vælge, om man vil give 25, 50, 75 eller 100 kroner. 25 kroner er nok til et myggenet, som beskytter nyfødte mod malaria. UNICEF kan vaccinere 45 børn mod polio for 50 kroner, og 100 kroner er nok til 34 energimadpakker – 11 dages ration til et underernæret børn.

Løsningen er baseret på IT-selskabets Amadeus’ donationsteknologi.

"Samarbejdet med Norwegian og UNICEF er en del af vores program for samfundsansvar. Vi bidrager gratis med Amadeus-teknologi, som gør det muligt for virksomheder i turistindustrien og humanitære organisationer at slå sine kræfter sammen for at bidrage til en bedre verden. Vi inviterer alle vores partnere til at indgå i lignende samarbejder," siger Svend Leirvaag, Vice President Industry Affairs hos Amadeus.

Norwegian og UNICEF har haft et signaturpartnerskab siden 2007. Gennem samarbejdet har Norwegian blandt andet sendt et fly med nødhjælp til Den Centralafrikanske Republik, selskabet har haft indsamlingsaktioner om bord, og de ansatte giver den årlige julegave til UNICEF’s vigtige arbejde. Da Norwegian i 2012 fejrede 10-års jubilæum, gik overskuddet fra jubilæumskoncerten til UNICEF.

Kontaktpersoner for pressen:
Norwegian: Kommunikationschef Lasse Sandaker-Nielsen, tlf. + 47 45 45 60 12
UNICEF: Kommunikationsrådgiver Truls Brekke, tlf. +47 95 10 78 78
Amadeus: Kommunikationschef Roman Townsend, tlf. + 34 616 318 037

Norwegian
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og det tredjestørste lavprisselskab i Europa. I dag opererer Norwegian 424 ruter til 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand og USA. Norwegian fløj 24 millioner passagerer i 2014. Selskabet er børsnoteret (2003) og har omkring 4500 ansatte. Norwegian har 96 fly i flåden md en gennemsnitsalder på 4,8 år (per marts 2013). Norwegian indfaser løbende nye, mere miljøvenlige fly og har en af de mest moderne flyflåder i Europa. Både i 2013 og 2014 blev Norwegian kåret til Europas bedste lavprisselskab af anerkendte SkyTrax Airline Awards. Det er flypassagererne selv, der bedømmer over 200 flyselskaber over hele verden i det, der er betegnet som den mest prestigefyldte prisuddeling i flybranchen. For mere information besøg www.norwegian.com   

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.