Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian og JetBlue underskriver hensigtserklæring om samarbejde

Pressemeddelelse   •   Okt 17, 2019 12:01 CEST

Norwegian og det amerikanske flyselskab JetBlue tiltræder hensigtserklæring om samarbejde. Samarbejdet skal gøre det muligt for begge lavprisselskabers kunder let at bestille videreforbindelse i én og samme transaktion.

JetBlue har et betydeligt rutenetværk i USA, Caribien og Latinamerika, mens Norwegian tilbyder en række transatlantiske rute og et stort rutenetværk i Europa. Samarbejdet vil gøre det muligt for kunder at bestille gennemgående flyrejser i én enkelt transaktion på tværs af begge selskabers rutenetværk. Målet er, at gennemgående billetter vil blive tilgængelige på begge selskabers hjemmesider.

- Dette samarbejde vil give rejsende endnu flere muligheder. JetBlue er det største flyselskab på flere af vores USA-baser, som New York og Fort Lauderdale, hvilket vil give JetBlues og vores egne kunder adgang til et stort rutenetværk på begge sider af Atlanten. JetBlue er en ideel samarbejdspartner for os, fordi selskabet har en betydelig tilstedeværelse i USA, Caribien og Latinamerika, siger fungerende koncernchef og finansdirektør i Norwegian, Geir Karlsen.

Via de tre knudepunkter New York JFK, Boston og Fort Lauderdale kan Norwegians rejsende få adgang til 60 ruter i USA og 40 ruter til Caribien og Latinamerika. JetBlues kunder kan flyve med Norwegian på mere end 20 ruter til Europa.

- Samarbejdet vil give rejsende gnidningsfri videre forbindelse til JetBlues robuste rutenetværk i USA, Caribien og Latinamerika, kombineret med Norwegians spændende destinationer i Europa. Norwegian og JetBlue deler visionen om, at øget konkurrence og lavere priser gavner kunderne, særligt på transatlantiske ruter, der domineres af tårnhøje priser, netværksselskaber og alliancer, siger koncernchef i JetBlue, Robin Hayes.

I løbet af første halvdel af 2020 vil kunderne kunne bestille gennemgående billetter på begge selskabers hjemmesider. Kunder vil også kunne checke bagagen ind hele vejen.

Om JetBlue:
JetBlue er at af de største lavprisselskaber i USA. De transporterer mere end 42 millioner passagerer om året til mere end 100 destinationer i USA, Caribien og Latinamerika. Selskabet har 22.000 ansatte, de har vundet flere kundepriser og tilbyder gratis WiFi på sine flyvninger.

Kontakt for medier:
Kommunikationschef Andreas Hjørnholm, tlf. 2657 0767.

Norwegian

Norwegian er det femtestørste lavprisselskab i verden med over 37 millioner rejsende i 2018. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, USA og Sydamerika. Norwegian har en flyflåde på omkring 170 fly med en gennemsnitsalder på 3,8 år og er blandt de mest moderne og miljøvenlige flyselskaber i verden. Norwegian er blevet kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016, 2017 og 2018 er Norwegian blevet kåret til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter, ifølge de passagerer der har stemt til anerkendte SkyTrax World Airline Awards. For sjette år i træk er Norwegian også blevet kåret til Europas beste lavprisselskab af SkyTrax. Norwegian har cirka 11.000 dedikerede medarbejdere.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.