Gå til indhold
Norwegian og JetBlue underskriver hensigtserklæring om samarbejde

Pressemeddelelse -

Norwegian og JetBlue underskriver hensigtserklæring om samarbejde

Norwegian og det amerikanske flyselskab JetBlue tiltræder hensigtserklæring om samarbejde. Samarbejdet skal gøre det muligt for begge lavprisselskabers kunder let at bestille videreforbindelse i én og samme transaktion.

JetBlue har et betydeligt rutenetværk i USA, Caribien og Latinamerika, mens Norwegian tilbyder en række transatlantiske rute og et stort rutenetværk i Europa. Samarbejdet vil gøre det muligt for kunder at bestille gennemgående flyrejser i én enkelt transaktion på tværs af begge selskabers rutenetværk. Målet er, at gennemgående billetter vil blive tilgængelige på begge selskabers hjemmesider.

- Dette samarbejde vil give rejsende endnu flere muligheder. JetBlue er det største flyselskab på flere af vores USA-baser, som New York og Fort Lauderdale, hvilket vil give JetBlues og vores egne kunder adgang til et stort rutenetværk på begge sider af Atlanten. JetBlue er en ideel samarbejdspartner for os, fordi selskabet har en betydelig tilstedeværelse i USA, Caribien og Latinamerika, siger fungerende koncernchef og finansdirektør i Norwegian, Geir Karlsen.

Via de tre knudepunkter New York JFK, Boston og Fort Lauderdale kan Norwegians rejsende få adgang til 60 ruter i USA og 40 ruter til Caribien og Latinamerika. JetBlues kunder kan flyve med Norwegian på mere end 20 ruter til Europa.

- Samarbejdet vil give rejsende gnidningsfri videre forbindelse til JetBlues robuste rutenetværk i USA, Caribien og Latinamerika, kombineret med Norwegians spændende destinationer i Europa. Norwegian og JetBlue deler visionen om, at øget konkurrence og lavere priser gavner kunderne, særligt på transatlantiske ruter, der domineres af tårnhøje priser, netværksselskaber og alliancer, siger koncernchef i JetBlue, Robin Hayes.

I løbet af første halvdel af 2020 vil kunderne kunne bestille gennemgående billetter på begge selskabers hjemmesider. Kunder vil også kunne checke bagagen ind hele vejen.

Om JetBlue:
JetBlue er at af de største lavprisselskaber i USA. De transporterer mere end 42 millioner passagerer om året til mere end 100 destinationer i USA, Caribien og Latinamerika. Selskabet har 22.000 ansatte, de har vundet flere kundepriser og tilbyder gratis WiFi på sine flyvninger.

Kontakt for medier:
Kommunikationschef Andreas Hjørnholm, tlf. 2657 0767.

Emner


Norwegian

Norwegian er det femtestørste lavprisselskab i verden med over 37 millioner rejsende i 2018. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, USA og Sydamerika. Norwegian har en flyflåde på omkring 170 fly med en gennemsnitsalder på 3,8 år og er blandt de mest moderne og miljøvenlige flyselskaber i verden. Norwegian er blevet kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016, 2017 og 2018 er Norwegian blevet kåret til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter, ifølge de passagerer der har stemt til anerkendte SkyTrax World Airline Awards. For sjette år i træk er Norwegian også blevet kåret til Europas beste lavprisselskab af SkyTrax. Norwegian har cirka 11.000 dedikerede medarbejdere.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian