Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian og den skandinaviske pilotforening enige om ny treårig overenskomstaftale

Pressemeddelelse   •   Nov 01, 2017 07:57 CET

Norwegian Pilot Services og den skandinaviske pilotforening Norwegian Pilot Union blev tirsdag aften enige om rammerne for en ny, treårig overenskomstaftale. Aftalen vil give Norwegian-koncernen forudsigelighed og stabilitet, således at den globale ekspansion kan fortsætte. For piloterne vil aftalen betyde konkurrencedygtig lønudvikling og gode karrieremuligheder.

”Vi er meget tilfredse med, at vi er blevet enige om rammerne for en ny overenskomstaftale, som giver Norwegian forudsigelighed, mens selskabet ekspanderer kraftigt. Forhandlingerne har været præget af gensidig tillid og respekt og ikke mindst et fælles mål om sammen at udvikle Norwegian. Denne aftale muliggør netop dette”, siger daglig leder Lars Rønnov i Norwegian Pilot Services og leder i Norwegian Pilot Union, Halvor Vatnar.

Piloterne i de norske, danske og svenske pilotselskaber vil få en ny overenskomst med konkurrencedygtige betingelser.

”Den skandinaviske del af koncernen er vigtig for, at Norwegian kan lykkes. Det er derfor rigtig glædeligt, at Norwegians skandinaviske pilotselskab og pilotforeningen er blevet enige om rammerne for en ny overenskomstaftale, som giver forudsigelighed og stabilitet i en tid, hvor konkurrencen stadig bliver endnu hårdere. Jeg vil takke foreningen for et godt samarbejde og god dialog gennem forhandlingerne og ser frem til et fortsat godt samarbejde videre”, siger Norwegians HR-direktør Helga Bollmann Leknes.

Nu vil de centrale foreninger blive involveret i forhold til udarbejdelse af detaljer og signering af aftalen. Den endelige aftale vil blive sendt ud til urafstemning hos medlemmerne i Norwegian Pilot Union

Pressekontakt:

Norwegians pressetelefon: +47 815 11 816

Norwegian
Norwegian er det 6. største lavprisselskab i verden med omkring 7000 ansatte. I dag opererer Norwegian godt 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Caribien og USA. Norwegian har en flyflåde på over 140 fly, som fragter ca. 30 millioner passagerer om året. Selskabet har en af verdens yngste flåder med en gennemsnitsalder på 3,6 år. I 2015 blev Norwegian kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016 og 2017 kårede flypassagererne Norwegian til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter i den anerkendte SkyTrax Awards. For femte år i træk er Norwegian også kåret som Europas bedste lavprisselskab af SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.