Gå til indhold
Norwegian med to millioner passagerer i august

Pressemeddelelse -

Norwegian med to millioner passagerer i august

I den sidste sommerferiemåned havde Norwegian to millioner passagerer. Regulariteten var næsten 100 procent, mens belægningsgraden var tæt på 86 procent.

(Opdateret kl. 16:30 med korrekte tal for punktlighed)

August blev endnu en god måned for Norwegian. Vi gennemførte så godt som alle planlagte flyvninger også i denne måned. Nu er vi særligt glade for at billetbestillingerne i efteråret ser gode ud, og at de forretningsrejsende er på vej tilbage, siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

Norwegian havde 1.996.211 passagerer i august mod 790.220 i august 2021. Belægningsgraden var på 85,5 procent. Kapaciteten (ASK) var på 2998 millioner sædekilometer, mens den faktiske passagertrafik (RPK) var 2563 millioner sædekilometer. I august havde Norwegian i gennemsnit 69 fly i drift, og 99,7 procent af de planlagte flyvninger blev gennemført. Punktligheden, som er et mål for andelen af afgange, der sker indenfor 15 minutter af ordinær tid, var i august på 79 procent. Alligevel landede 96,5 procent af alle flyvninger til planlagt tid eller indenfor én time.

Kapaciteten ved lufthavnene i Europa har forbedret sig den seneste tid, og det påvirker både vores drift og vores kunders rejseoplevelse positivt. Det er opløftende for hele branchen, at forholdene er i færd med at normalisere sig yderligere efter nogle meget specielle år for luftfarten, siger Geir Karlsen.

Norwegian åbnede i august en ny rute mellem Trondheim og Manchester. Mod slutningen af august og i begyndelsen af september fejrede Norwegian sit 20-års jubilæum, blandt andet ved at åbne et udsalg på flyrejser i efteråret og vinteren.

Se detaljerede trafiktal i vedlagte PDF.

Emner

Kategorier


Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser. Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart. I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050. Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Pressekontakt

Mediekontakt

Mediekontakt

Pressekontakt Andreas Hjørnholm Nordisk kommunikationschef + 45 2657 0767
Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart.

I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050.

Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Norwegian