Gå til indhold
Norwegian med stærke trafiktal inden sommersæsonen

Pressemeddelelse -

Norwegian med stærke trafiktal inden sommersæsonen

Norwegian havde 1,5 millioner passagerer og en belægningsgrad på 81 procent i marts. Den første forårsmåned markerer overgangen til sommerruteprogrammet med en betydelig øgning i kapaciteten. Den stærke bookingtrend fortsætter og ligger langt over niveauet på samme tid sidste år.

- Marts har været endnu en solid måned for Norwegian. Måneden markerer overgangen til sommerruteprogrammet, hvor vi øger vores kapacitet kraftigt. Vi glæder os til at byde et stort antal passagerer velkommen ombord i løbet af de kommende måneder, siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

Norwegian havde 1.502.366 passagerer i marts, 60 procent flere end samme periode sidste år. Kapaciteten (ASK) var 2347 millioner sædekilometer, mens den faktiske passagertrafik (RPK) var 1903 millioner sædekilometer. I marts havde Norwegian i gennemsnit 67 fly i drift, og 99,2 procent af planlagte flyvninger blev gennemført. Punktligheden, målt som antallet af afgange, der afvikles inden for 15 minutter af ordinær tid, var i marts på 81 procent – til trods for både krævende vejrforhold og strejker, der påvirkede flytrafikken i hele Europa. 95 procent af alle flyvninger landede ikke desto mindre til planlagt tid eller inden for en time heraf.

Stærk bookingtrend overgår 2022

Norwegian ser fortsat solid efterspørgsel efter flyrejser med vedvarende høje bookingtal.

- Vi går ind i sommeren med positive udsigter. Vores bookingtal er betydeligt højere nu end på denne tid sidste år. Det betyder fortsat høj efterspørgsel efter flyrejser, specielt til vores mange attraktive rejsemål til varmere himmelstrøg, og vi forventer endnu en travl rejsesommer. Vi er glade for, at et stigende antal rejsende vælger Norwegian som sit foretrukne flyselskab, siger Karlsen.

Norwegian overtog for nylig selv dele af ground handlingen på Oslo Lufthavn Gardermoen og bød i den anledning velkommen til 150 nye medarbejdere. Norwegian Red Handling vil indledningsvist håndtere kundefunktioner ved check-in, ombordstigning og ankomst i lufthavnen i Oslo.

- Vi er glade for at have overtaget ground handlingen på Oslo Lufthavn. At tage ansvar for de dele af vores forretning er vigtigt for at forbedre vores kunders rejseoplevelse, siger Karlsen.

På baggrund af et udvidet rutenetværk fortsætter Norwegian med at rekruttere kabinepersonale og øger flåden med nye, moderne og brændstofeffektive fly. Inden sommeren 2023 vil Norwegian have taget imod i alt 11 nye brændstofeffektive Boeing 737 MAX 8-fly.

Med årets sommerprogram tilbyder Norwegian mere end 300 ruter til 114 destinationer, heriblandt en stribe helt nye rejsemål.

Emner

Kategorier


Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser. Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart. I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050. Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian