Gå til indhold
Norwegian med stærk trafikvækst i juli

Pressemeddelelse -

Norwegian med stærk trafikvækst i juli

Norwegian havde mere end 2,2 millioner passagerer i juli, hvilket er det højeste tal siden før pandemien. Regulariteten var på 99,7 procent, mens belægningsgraden var på næsten 95 procent, hvilket er højeste belægningsgrad i mange år.

- Det har været en god sommer for Norwegian. Vi havde den højeste belægningsgrad i mange år i juli, og vi gennemførte tæt på alle flyvninger til trods for mange og store udfordringer for flytrafikken i Europa. Jeg er meget imponeret over mine kolleger og deres engagement for kunderne. Det har været helt afgørende for, at vi har kunnet levere så gode resultater denne sommer, siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

Norwegian havde 2.206.424 passagerer i juli mod 695.830 i juli 2021. Belægningsgraden var på 94,5 procent. Kapaciteten (ASK) var 3.322 millioner sædekilomenter, mens den faktiske passagertrafik (RPK) var på 3.139 millioner sædekilomenter – en stigning på 27 procent fra juni. Punktligheden, der er et mål på antallet af afgange inden for 15 minutter efter ordinær tid, var i juli på 62,2 procent. Alligevel landede 93 procent af flyvninger til planlagt tid eller indtil én time senere. I juli havde Norwegian i gennemsnit 70 fly i drift, og 99,7 procent af de planlagte flyvninger blev gennemført.

I juli indgik selskabet aftaler med både Widerøe og Norse Atlantic Airways med det mål at blandt andet kunne etablere billetsamarbejde og forenkle rejserne for kunderne.

Se detaljerede trafiktal i vedlagt PDF.

Emner

Kategorier


Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser. Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart. I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050. Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Pressekontakt

Mediekontakt

Mediekontakt

Pressekontakt Andreas Hjørnholm Nordisk kommunikationschef + 45 2657 0767
Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart.

I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050.

Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Norwegian