Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian med stærk trafikvækst i hele Europa

Pressemeddelelse   •   Okt 24, 2013 08:32 CEST

Norwegian vokser kraftigt i alle de europæiske markeder, og flyene fyldes godt, viser resultatet for tredje kvartal. Den allerstørste passagervækst har basen i London Gatwick, tæt efterfulgt af Oslo Gardermoen og Stockholm Arlanda. Kvartalsresultatet før skat (EBT) blev 604 millioner norske kroner, betydelig påvirket af store ekstraomkostninger i forbindelse med indleje af erstatningsfly på langdistanceruterne. Samtidig var sommersalget lavere end normalt på grund af godt sommervejr i hele Nordeuropa.

Kvartalet er præget af en kraftig produktionsvækst, med en stigning på 31 procent (ASK). Væksten er gennemgående i alle markeder, og den allerstørste stigning i antal passagerer har London-basen i Gatwick, hvor Norwegian alene står for 90 procent af væksten i lufthavnen. Selv med en solid kapacitetsvækst fyldes flyene. Belægningen i tredje kvartal er 81 procent, ned et procentpoint sammenlignet med samme kvartal sidste år. På langdistanceruterne har Norwegian haft en belægning på over 90 procent.

Resultatet før skat (EBT) blev 604 millioner norske kroner, mod 873 millioner i 2012. Omkostningerne knyttet til indleje af erstatningsfly for Dreamlineren udgjorde 101 millioner norske kroner og trækker dermed kvartalsresultatet ned. Dette beløb omfatter selve indlejeomkostningerne, ekstra brændstof og omkostninger til hotel, mad og drikke til forsinkede passagerer. Udover disse omkostninger har det gode sommervejr i Nordeuropa påvirket bestillingsmønsteret og medført, at sommersalget har været lavere i år end tidligere, hvilket både Norwegian og andre flyselskaber har mærket. 

Solid vækst i alle markeder
Godt seks millioner passagerer rejste med Norwegian i 3. kvartal. Det er 800.000 flere end samme periode sidste år og en stigning på 16 procent. Trafikvæksten (RPK) på 30 procent var betydelig højere, hvilket hænger sammen med, at hver Norwegian-passagerer nu flyver væsentlig længere, end de gjorde for et år siden.

”Dette har været et kvartal, hvor vi ser tydelige resultater af den vækststrategi, som selskabet har lagt. Vi har en kraftig passagerstigning i alle markeder, og vi har formået at opretholde en høj belægning. Samtidig er vores resultat i dette kvartal betydelig påvirket af, at vi måtte indleje erstatningsfly for Dreamlineren. Dette kom oveni, at normalt rejselystne nordeuropæere valgte at nyde sommeren hjemme fremfor at flyve til sydligere himmelstrøg,” siger administrerende direktør Bjørn Kjos. 

Se kvartalsrapporten for flere detaljer.

Kontaktpersoner for pressen:
Finansdirektør Frode Foss, tlf. +47 91 63 16 45
Kommunikationsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. +47 97 55 43 44

Norwegian
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og det tredjestørste lavprisselskab i Europa. I dag opererer Norwegian 382 ruter til 121 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand og USA. Norwegian fløj 17,7 millioner passagerer i 2012. Selskabet er børsnoteret (2003) og har omkring 3000 ansatte. Norwegian har 80 fly i flåden md en gennemsnitsalder på 4,6 år (per marts 2013). Norwegian indfaser løbende nye, mere miljøvenlige fly og har en af de mest moderne flyflåder i Europa. I juni 2013 blev Norwegian kåret til Europas bedste lavprisselskab af anerkendte SkyTrax Airline Awards. Det er flypassagererne selv, der bedømmer over 200 flyselskaber over hele verden i det, der er betegnet som den mest prestigefyldte prisuddeling i flybranchen. For mere information besøg www.norwegian.com   

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.